James Wan egy dolgot szeret jobban a sikernél: a még több sikert. Miközben az Aquaman rendezőjeként elképesztő sikert ért el (a film bevétele már bőven meghaladta az 1 milliárd dollárt!), producerként nem lett hűtlen eredeti műfajához, a horrorhoz sem. Hamarosan nekilátnak a Démonok között sorozat harmadik részének – igaz, Wan ezúttal „csupán” producerként működik közre, a rendezői széket átadja egy tanítványának.

– Végignéztem, ahogy Michael Chaves megrendezte A gyászoló asszony átka (The Curse of La Llorona, hazai bemutató: április) című horrorunkat, és biztos vagyok benne, hogy Vera Farmiga és Patrick Wilson jó kezekben lesz: ez a srác nagyon ért a színészek nyelvén, és nagyon érti a műfajt. A gyászoló asszony átka mindenkit meg fog győzni erről.

Míg a gyászoló asszony a misztika világába vezet, a Démonok között 3 - Az ördög kényszerített visszatér a gyökerekhez: a démonűzéssel foglalkozó Warren házaspár valóságos eseteihez. Ezúttal egy olyan per iratai képezik a forgatókönyv alapját, amelynek során az amerikai igazságszolgáltatás történetében először védekezett egy gyilkos azzal, hogy démoni megszállottság hatására cselekedett.

– A spinoffokban szabad fura és különleges dolgokat csinálnunk, de az alapfilmben szeretném, ha maradnánk az eredeti célkitűzésnél: a természetfölötti horror is alapulhat valóságos eseteken – jelentette ki James Wan, aki biztosan tudja, mit beszél: az eddigi sikerek őt igazolják.