A NASA szívesen segít a Bosszúállóknak megmenteni Tony Starkot

Pár napja nyilvános a Bosszúállók: Végjáték friss trailere, de már annyi reakció érkezett rá, hogy lehetetlen lenne mindegyiknek utána menni. Persze a megjegyzések nagyja a film történetével kapcsolatos kérdés, hiszen az előző rész úgy ért véget, hogy az összes szál elvarratlan maradt.

A Marvel és a Russo testvérek gondosan őrzik a film cselekményét, ezért a trailerből sem derül ki, hogy melyik karakter és hogyan tér vissza majd a Thanosszal történt találkozás visszafordíthatatlannak tűnő vereségéből.

Az előzetesben van egy rész, amelyben Tony Starkot látjuk az űrben sodródni élelem és víz nélkül, egyre fogyó oxigénnel – vagyis igen nagy bajban. Az biztos, hogy őt meg kell menteni, ha lehet – éss ha netán a Bosszúállóknak nincs erre épkézláb ötlete, akkor a NASA szívesen segít.

A Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatalnak persze nincs arra ideje, hogy minden egyes vonatkozó sci-fi filmhez kommentet fűzzön, ám most ők is úgy érezték, hogy lépniük kell. Twitterükön keresztül üzenték meg a Marvelnek, hogy lépjenek kapcsolatba a földi irányító központtal, ám ha Stark netán nem tudna kommunikálni, akkor a földi csapatok vessenek be minden elérhető energiaforrást, és kutassák át az eget az eltűnt ember után.

A Marvel természetesen válaszolt, és nagyra értékelt bármilyen segítséget, amit a NASA ebben a szorult helyzetben nyújtani tud. Majd a történetnek nem lett itt vége, hiszen egy éles szemű rajongó kinagyított a képet, és megtalált egy THOR feliratú táblácskát és rajta egy kalapácsot. Micsoda kedves kis gesztus, gondolná az ember – aztán a NASA ismét válaszolt, és kiderült, hogy ebben azért jóval több van, mint egy sima vicc.

A THOR mozaikszó ugyanis a Thermal Operations and Resource-ra utal, vagyis arra a tisztre, aki az űrkutatásban használatos rendszerek és alrendszerek, illetve a felszereléseik megfelelő hőelosztásáért felel, vagyis igen nagy szerepe van egy-egy küldetés sikerében.

 Köszönjük, NASA – rajtatok ne múljon, hogy visszatér-e Stark. A film 2019. április 26-án kerül majd a mozikba, addig van idő kitalálni, mi legyen a küldetés.