Megérkezett a Netflix saját gyártású filmjének, A chicagói 7-ek tárgyalása magyar előzetese, amely már most a streaming szolgáltató egyik legnagyobb dobásának ígérkezik.

Ahogy maga a rendező, forgatókönyvíró Aaron Sorkin egy korábbi interjúban is elmondta, A chicagói 7-ek nem csupán történeti drámának ígérkezik majd, hanem mondanivalójával napjaink történéseire is reflektálni kíván majd: 

“Az egyre nagyobb mértéket öltő polarizáció, a rendőrség agresszív viselkedése, illetve a bal- és jobboldal között kiéleződő ellentétek...szinte mindegyikre találunk megfelelőt napjainkban” - jegyezte meg Sorkin.

Az 1968-ban zajlott vietnámi háború ellenes tüntetés végül súlyos erőszakba torkollott, a demonstráció szervezőit, Abbie Hoffmant, Jerry Rubint, Tom Haydent és Bobby Seale pedig a későbbiekben felbújtással vádolták meg.

A chicagói 7 premierjére pedig nem kell sokáig várni, hiszen a film október 16-án debütál a Netflix műsorkínálatában, a főbb szerepekben pedig  Joseph Gordon-LevittEddie RedmayneMichael KeatonSacha Baron CohenFrank Langella és  Mark Rylance lesznek láthatóak.