Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

A chicagói 7-ek tárgyalása (2020)

The Trial of the Chicago 7
Filmadatlap
 
32
Szereplők
9
Vélemények
22
Képek
3
Videók

Galéria (22)

Eddie Redmayne
Sacha Baron Cohen

Videók (3)

 
GreyWolf   2023. 06. 02.

legújabb vélemény

0

Számomra egy nagyon izgalmas és érdekes film volt. A színészi alakítások kiválóak, és a történet nagyon jól felépített. Jól bemutatja az igazságszolgáltatás hibáit és a politikai játszmákat, amelyek befolyásolják a bírósági döntéseket.

 
elekm90   2021. 04. 23.

2

Talán nem mondok nagyot azzal, hogy Aaron Sorkin korunk egyik legjobb forgatókönyvírója, a szövegkönyv ennek a filmnek is a legfőbb erőssége. A második felére lendül fel igazán, az elején tartottam tőle, mert kicsit elkomolytalankodták az egyébként k... több»

 
rainman   2020. 10. 25.

1

Kicsit meglepett ez a film. Meglepett, mert sokkal jobb, mint amit remélni mertem! Persze a rendező, Aaron Sorkin neve nem ismeretlen számomra, mert forgatókönyv íróként olyan filmeknél jött elő a neve, mint például a klasszikus Egy becsületbeli ügy,... több»

 
ofszet   2020. 10. 19.

1

Aaron Sorkintól nem is számítottam másra. Ez a film egyszerűen zseniális!

 
stargame   2020. 10. 16.

1

Nagyágyúk egy nagy történetben, amit mindenkinek érdemes tudnia, aki kicsit is foglalkozik társadalmi kérdésekkel. A film tökéletesen hozza a kötelezőt, amit várunk tőle - kellően izgalmas és feszült, annak ellenére, hogy elvileg tudjuk, mi a sztori vége.

 
Secret Lover   2020. 10. 26.

0

A filmnek papíron működnie kellene, mégsem működik - tele van ripacskodással, a visszatekintések nem adnak érzelmi töltetet a sztorinak, a karakterek kidolgozatlanok és a film egésze tucat hatást kelt.

 
oldczander   2020. 10. 18.

1

A sztori alapból erős volt, de Sorkin bravúros írói vénája csak még jobbá tette, és a rendezés pedig nagyon magabiztos volt. A főszereplő gárda valami fenomenális, le a kalappal az alkotók és a Netflix előtt!

A film összbevétele 104 048 dollár volt (imdb.com).

 

Sacha Baron Cohen, aki Abbie Hoffmant alakítja, 48 éves volt a forgatáskor, mindössze 4 évvel fiatalabb, mint Abbie Hoffman a halálakor 1989-ben.

(Képkockák)
 

William Hurt játszotta volna eredetileg John Mitchellt, azonban John Doman vette át később a szerepet.

(Képkockák)
 

Eddie Redmayne és Sacha Baron Cohen első közös munkája a Nyomorultak (2012) óta.

(Képkockák)
 

2020-21-es év egyetlen "Best Picture" jelöltje, ami egyetlen kategóriában sem tudott Oscar-díjat nyerni.

(Képkockák)
 

Jeremy Strong főleg a method acting módszerével dolgozik, ezért szinte könyörgött Sorkinnal, hogy igenis fújassa le könnygázzal, és veresse meg ex-rendőrökkel a jobb alakítás érdekében, de a rendező visszautasította, hogy mindez megtörténjen a forgatáson.

(Varga_Júlia)
 
Sorkin most is bebizonyítja, hogy kiválóan ért a megtörtént esetek dramatizálásához, illetve ahhoz, hogy ezeket fotogénné varázsolja: pergő dialógusokkal, feszes ritmussal, kitartott pillanatokkal. És a végén tényleg meghatódunk saját nagyszerűségünkön, s talán még az igazság is győz. több»
 
Kiválósága, csúcspontjai nem elég plasztikusak, mégis kijelenthető, hogy jellegében hasonló filmet már jó ideje meg sem próbáltak, hatásában ehhez foghatót pedig csakis Aaron Sorkin tudott alkotni az utóbbi időben. több»
 
Teljesen megérdemelten van ott a legjobb filmeket összesítő kategóriában. Mindenképpen többször nézős darab. A műfaj szerelmesei imádni fogják. több»