Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

A chicagói 7-ek tárgyalása (2020)

The Trial of the Chicago 7
Filmadatlap
 
32
Szereplők
8
Vélemények
22
Képek
3
Videók
 
elekm90   2021. 04. 23.

legújabb vélemény

2

Talán nem mondok nagyot azzal, hogy Aaron Sorkin korunk egyik legjobb forgatókönyvírója, a szövegkönyv ennek a filmnek is a legfőbb erőssége. A második felére lendül fel igazán, az elején tartottam tőle, mert kicsit elkomolytalankodták az egyébként k... több»

 
rainman   2020. 10. 25.

1

Kicsit meglepett ez a film. Meglepett, mert sokkal jobb, mint amit remélni mertem! Persze a rendező, Aaron Sorkin neve nem ismeretlen számomra, mert forgatókönyv íróként olyan filmeknél jött elő a neve, mint például a klasszikus Egy becsületbeli ügy,... több»


 
ofszet   2020. 10. 19.

1

Aaron Sorkintól nem is számítottam másra. Ez a film egyszerűen zseniális!

 
oldczander   2020. 10. 18.

1

A sztori alapból erős volt, de Sorkin bravúros írói vénája csak még jobbá tette, és a rendezés pedig nagyon magabiztos volt. A főszereplő gárda valami fenomenális, le a kalappal az alkotók és a Netflix előtt!

 
Secret Lover   2020. 10. 26.

0

A filmnek papíron működnie kellene, mégsem működik - tele van ripacskodással, a visszatekintések nem adnak érzelmi töltetet a sztorinak, a karakterek kidolgozatlanok és a film egésze tucat hatást kelt.

 
stargame   2020. 10. 16.

1

Nagyágyúk egy nagy történetben, amit mindenkinek érdemes tudnia, aki kicsit is foglalkozik társadalmi kérdésekkel. A film tökéletesen hozza a kötelezőt, amit várunk tőle - kellően izgalmas és feszült, annak ellenére, hogy elvileg tudjuk, mi a sztori vége.

 
Denisqoo   2020. 10. 20.

0

Pont az ilyen filmek hiányoznak igazán szerintem manapság - amikor jó alkotók igényes és okos történetet tesznek le az asztalra, amiben nem a számítógépes grafikákra megy el a pénz, hanem a minél korhűbb amtoszférára.

Galéria (22)

Eddie Redmayne
Sacha Baron Cohen

Videók (3)

A film összbevétele 104 048 dollár volt (imdb.com).

 

Jeremy Strong főleg a method acting módszerével dolgozik, ezért szinte könyörgött Sorkinnal, hogy igenis fújassa le könnygázzal, és veresse meg ex-rendőrökkel a jobb alakítás érdekében, de a rendező visszautasította, hogy mindez megtörténjen a forgatáson.

(Varga_Júlia)
 

Sacha Baron Cohen bevallotta, hogy szinte rettegett attól, hogy amerikai akcentussal kell beszélnie a filmben, hiszen ugyan számos akcentussal szólalt már meg vásznon és tévéműsorokban, azok mind komikus, és nem drámai szerepek voltak. Tudta, hogy Abbie Hoffman massachusettsi akcentussal beszélt, de Kaliforniában járt iskolába, és félt, hogy egész egyszerűen nem fog jól beszélni. Még Sorkin sem tudta megnyugtatni azzal, hogy a szerep inkább megjelenítés, és nem megszemélyesítés.

(Varga_Júlia)
 

A film rendezésére Steven Spielberg neve is szóba került, aki Heath Ledgert szánta volna Tom Hayden szerepére, ám a színész a megbeszélt találkozó előtt egy nappal elhunyt.

(Varga_Júlia)
 
Aaron Sorkin tehát kétségtelenül az idei év egyik legkiválóbb filmjét forgatta le, mely aktuálisabb talán nem is lehetne, az évtized végén azonban nem biztos, hogy erre a filmre fogunk majd leginkább emlékezni, mint az utóbbi éveket meghatározó alkotásra. több»
 
A chicagói 7-ek tárgyalása azt vallja, hogy ha még ellentétes véleményen is vagyunk, nem az számít, hogy melyik oldalon állunk, hanem az, hogy milyen emberek vagyunk. Hiszi, hogy egy ember tisztességét nem a támogatói száma vagy a pozíciója határozza meg, hanem a szavai és a tettei. Ezzel az örök érvényű üzenettel pedig, szerintem, mindannyian egyet tudunk érteni. több»
 
A téma kedvelőinek természetesen ajánlani tudom, de azt mondom, tegyen egy próbát az is vele, akitől távol áll a tárgyalótermi krimi műfaja, mert ez a társaság egyértelműen meg fogja hálálni a beléjük fektetett bizalmat. több»