Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
92%

A chicagói 7-ek tárgyalása (2020)

The Trial of the Chicago 7
Filmadatlap
 
32
Szereplők
7
Vélemények
22
Képek
3
Videók

Filmkritika: A chicagói 7-ek tárgyalása (2020)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
Aaron Sorkin tehát kétségtelenül az idei év egyik legkiválóbb filmjét forgatta le, mely aktuálisabb talán nem is lehetne, az évtized végén azonban nem biztos, hogy erre a filmre fogunk majd leginkább emlékezni, mint az utóbbi éveket meghatározó alkotásra. több»
 
A chicagói 7-ek tárgyalása azt vallja, hogy ha még ellentétes véleményen is vagyunk, nem az számít, hogy melyik oldalon állunk, hanem az, hogy milyen emberek vagyunk. Hiszi, hogy egy ember tisztességét nem a támogatói száma vagy a pozíciója határozza meg, hanem a szavai és a tettei. Ezzel az örök érvényű üzenettel pedig, szerintem, mindannyian egyet tudunk érteni. több»
 
A téma kedvelőinek természetesen ajánlani tudom, de azt mondom, tegyen egy próbát az is vele, akitől távol áll a tárgyalótermi krimi műfaja, mert ez a társaság egyértelműen meg fogja hálálni a beléjük fektetett bizalmat. több»
 
Kiválósága, csúcspontjai nem elég plasztikusak, mégis kijelenthető, hogy jellegében hasonló filmet már jó ideje meg sem próbáltak, hatásában ehhez foghatót pedig csakis Aaron Sorkin tudott alkotni az utóbbi időben. több»
 
Sorkin most is bebizonyítja, hogy kiválóan ért a megtörtént esetek dramatizálásához, illetve ahhoz, hogy ezeket fotogénné varázsolja: pergő dialógusokkal, feszes ritmussal, kitartott pillanatokkal. És a végén tényleg meghatódunk saját nagyszerűségünkön, s talán még az igazság is győz. több»
 
A chicagói 7-ek tárgyalása azért lesz több holmi feltartott ujjal kioktató történelmi látleletnél, mert kényelmetlen aktualitással rezonál a kortárs Amerika társadalmi-politikai megosztottságára. több»