A Netflix következő nagy dobása, és ingyenesen töltheted le az appot hozzá

A filmek és sorozatok után a Netflix a videojátékok piacára gyakorolt hatását is erősíteni kívánja.

A vállalat ugyanis egy új, Netflix Game Controller nevű iPhone és iPad alkalmazást indított az App Store-ban. A leírás alapján a virtuális vezérlő párosítható a tévével, és lehetővé teszi, hogy a telefon vagy táblagép segítségével játszhatók a Netflix játékok.

Bár a Netflix egyelőre nem jelentette be hivatalosan az alkalmazást, viszont már elérhető mindenki számára. Mike Verdu, a platform játékokért felelős vezetője még tavaly októberben beszélt arról, hogy a Netflix a felhőalapú játékkínálat bővítését helyezi kilátásba.

A Netflix még 2021 novemberében kezdte el kínálni az előfizetéshez tartozó mobiljátékokat. Az évek során a könyvtár jelentősen bővült, sőt, a Netflix még az általa kínált játékok mögött álló stúdiók közül is felvásárolt néhányat, például az Oxenfree-t fejlesztő Night School Studiót és a Dungeon Boss: Respawned-et fejlesztő Boss Fight Entertainmentet.

A Netflix ugyanakkor azt is leszögezte, hogy nem az olyan piacvezető konzoljátékokkal szemben, mint a PlayStation, a Nintendo vagy épp az Xbox szeretne konkurenciát teremteni. “Ez egy hozzáadott érték. Nem azt kérjük, hogy konzolhelyettesítőként fizess elő” - tette hozzá Verdu.