Bob Marley kétségtelenül a reggae műfaj legismertebb ikonjai közé tartozik. Az énekes életével már eddig is több dokumentumfilm foglalkozott, de ezek közül is a legjobbnak a 2012-es Marley-t tartják. Most készül egy új projekt, ám ez nem dokumentumfilm lesz, hanem egy életrajzi játékfilm.

Az egyelőre cím nélküli projektről szinte alig tudni valamit. Ami viszont biztosra vehető, hogy a produceri feladatokat az 1981-ben rákban elhunyt énekes özvegy és két gyermeke látja el. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy egy valóban hiteles, a család által is elfogadott mozi készül majd az énekes életéről.

Emellett az is kiderült, hogy a főszerepre már ki is néztek egy színészt. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor Bob Marley-t az a Kingsley Ben-Adir fogja alakítani (nem összekeverendő Ben Kingsley-vel!), akit a legtöbben a Birmingham bandája sorozatból ismerhetnek. Emellett a színész felbukkant a Love Life és a The OA sorozatokban, valamint az Egy éjszaka Miamiban drámában is. A galériában több képet is találtok róla.

Egyelőre nem tudni, hogy az életrajzi film forgatása mikor kezdődhet el, ahogy az sem, hogy kik szerepelhetnek még benne, illetve ki foglalhatja el a rendezői széket.