2019.09.04   szerző: csd   hozzászólások: 0

A pusztító tényleg nem játszott kicsiben a kilencvenes években, szinte minden téren a grandiózusságra törekedett, a korszak legfelkapottabb színészeivel, a legjobb látványt és legzúzósabb akciót próbálta hozni.

82 A pusztító  (1993)

Bár Sandra Bullock a filmben nyújtott alakításáért egy Arany Málna-díjra is jelölték a legrosszabb női mellékszereplő kategóriájában, alighanem elmondható, hogy sem Wesley Snipes, sem pedig Sylvester Stallone nem a legjobb formáját hozta.

A főgonosz, Simon Phoenix szerepét egyébként Jackie Channek is felajánlották korábban, Jackie azonban nem kockáztatott, noha döntését sokkalta inkább azzal indokolta, hogy a kínai közönség egyszerűen nem szereti, ha egy többnyire pozitív karaktert játszó színész egyszer csak egy főgonosz szerepében tűnik fel.

A produkció hazánkban 1993-ban került a mozikba, a megjelenésnek azonban nem mindenki örült. Az elismert író, Nemere István ugyanis beperelte a film alkotóit azzal az indokkal, hogy a forgatókönyv cselekményének 75 százaléka megegyezik az általa írt 1986-os Holtak harca című kisregényével.