Magyar írótól nyúlták le Stallone kultfilmjének sztoriját

A pusztító tényleg nem játszott kicsiben a kilencvenes években, szinte minden téren a grandiózusságra törekedett, a korszak legfelkapottabb színészeivel, a legjobb látványt és legzúzósabb akciót próbálta hozni.

Bár Sandra Bullock a filmben nyújtott alakításáért egy Arany Málna-díjra is jelölték a legrosszabb női mellékszereplő kategóriájában, alighanem elmondható, hogy sem Wesley Snipes, sem pedig Sylvester Stallone nem a legjobb formáját hozta.

A főgonosz, Simon Phoenix szerepét egyébként Jackie Channek is felajánlották korábban, Jackie azonban nem kockáztatott, noha döntését sokkalta inkább azzal indokolta, hogy a kínai közönség egyszerűen nem szereti, ha egy többnyire pozitív karaktert játszó színész egyszer csak egy főgonosz szerepében tűnik fel.

A produkció hazánkban 1993-ban került a mozikba, a megjelenésnek azonban nem mindenki örült. Köztük az elismert író, Nemere István sem, ugyanis, mint kiderült, a cselekményének 75 százaléka megegyezik az általa írt 1986-os Holtak harca című kisregényével. Az író végül lemondott arról, hogy perbe fogja a film alkotóit, mivel ők jóhiszeműnen vásárolták meg az alapanyagot, mit sem tudva arról, hogy az jórészt Nemere műve.

akció | sci-fi | szatíra | thriller

A világon 2032-ben béke és nyugalom uralkodik, senki nem bánt senkit, még a rendőröknek sem kell soha erőszakos megoldásokhoz folyamodniuk. Ezért is kelt éktelen zűrzavart, mikor... több»