Ami sikerült a Marvelnek, az egyelőre nem nagyon akar összejönni a DC-nek. Vagyis az, hogy egy több filmből álló nagy történetet meséljenek el. Már csak azért is nehézkes a dolog, mert az egyes filmek sem feltétlenül voltak sikeresek, ráadásul Zack Snyder menet közben ki is szállt a buliból. A napokban viszont több érdekes részletet is elárult egy online beszélgetés során a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala és úgy általában az általa eredetileg kitalált sztori kapcsán.

A film végén Batman, Superman és Wonder Woman közösen szállnak szembe Doomsday-jel, akit viszont csak Superman áldozatával képesek legyőzni. Zack Snyder elárulta, hogy Superman halálsikolya volt az, ami felébresztette a „anyadobozokat” és Steppenwolfot, ami pedig Az Igazság Ligája eseményeihez vezetett.

Snyder azt is elárulta, hogy az ő tervei szerint sokkal nagyobb szerepet szánt volna Calvin Swanwick altábornagynak, aki valójában Martin Manhunter, vagyis J’onn J’onzz volt. Mint kiderült, az őt alakító Harry Lennix már a Man of Steel forgatása alatt is tisztában volt vele, hogy valójában nem emberi karaktert játszik.

Superman barátja, Jimmy Olsen viszonylag hamar meghalt a filmben, de eredetileg neki is sokkal fontosabb szerepet szánt. A halála ugyanis egy nagy, legalább öt filmet felölelő sztori egyik fontos kulcsmozzanata lett volna, aminek később jöttek volna elő a következményei.

Wonder Woman karaktere kapcsán is volt érdekes mesélni valója. Amikor a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala mozit forgatták, még nem tudták, hogy később a Wonder Woman film mikor fog játszódni, ezért a róla készült fotóból több változatot is csináltak. Volt az Amerikai polgárháborút és a Krími-háborút ábrázoló változat is.

Végül, de nem utolsósorban a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala egyik legtöbbet kritizált jelenetéről is esett szó. Ez az a bizonyos jelenet, amikor Batman végezhetne Supermannel, de az ekkor megkéri, hogy mentse meg az anyját, Marthát. Ekkor Batman rájön, hogy az ő anyját is ugyanígy hívják, ez pedig rögtön meggyőzi arról, hogy Superman egyébként tök jó arc, nem kéne megölni. És innentől mindjárt a legjobb haverok lettek. Sokan kritizálták a jelenetet, miszerint egyszerűen túl bagatell. Zack Snyder azonban megvédte a jelenetet, miszerint pontosan tudták a forgatókönyvíróval, hogyan ugrasszák egymásnak a két szuperhőst, de azt nem, hogy miként szedjék szét őket. Végül arra jutottak, hogy Batman azért nem végez ellenfelével, mert meglátja benne az emberséget, valami olyasmit, ami még belőle is hiányzik.