A természet bosszúja: Kokainmedve

A Kokainmedve az év egyik legjobban várt filmje a Stuff to Watch nevű filmes portál szerint, és nem a címben megnevezett fehér por miatt. 

A thriller/vígjáték megtörtént tragikomikus eseten alapul. 1985-ben egy drogcsempész kidobott egy hátizsáknyi kokaint kisrepülőgépéből Kentucky állam felett, mert nehéz volt a rakomány, de aztán utánaugrott ejtőernyővel, és szörnyethalt. Nem csupán az ő holttestét találták meg, hanem jóval odébb egy medvéét is, mellette 40 darab kinyitott poros zacskóval. A túladagolásban elhunyt mackó bevonult a helyi folklórba, kitömve kiállították Cocky (Kokós) becenéven, szuvenírként is kapható.

Ebben a sztoriban látta meg a fantáziát Elizabeth Banks, a film rendező-producere (Tökéletes hang-filmek, szereplő és producer) és továbbgondolta a cselekményt. A Kokainmedvében a mackó nem hal meg hirtelen szívmegállás miatt, hanem ámokfutásba kezd a sok kokótól, és nagy vérontást rendez a környéken. Banks felfogásában a Kokainmedve afféle bosszútörténet, amelyben a háborgatott természet visszavág.

A produkció szomorú érdekessége, hogy ez Ray Liotta utolsó filmje.

A film február 23-tól a hazai mozikban.

68 Kokainmedve  (2023)

thriller | vígjáték

SkyShowtime (2023.09.24.)

Amikor 1985-ben egy drogcsempész lezuhan kokainnal megrakott repülőgépével, Georgia állam vadonjában valami különös dolog történik. A baleset után mindenki a "fehér aranyat"... több»

(UIP-Duna)