A texasi láncfűrészes mészárlás – Ezért rettegett a filmtől maga a rendező is

Kevés olyan horrorfilm van, amelyen nem fog az idő vasfoga. A texasi láncfűrészes mészárlás pedig pont egy ilyen példa. Ritkán esik szó azonban arról, hogy ez a film még hosszú éveken át gyötörte magát a rendezőt, Tobe Hoopert is. Alábbi cikkünket csakis erős idegzetűeknek ajánljuk!

A történet szerint Sally és Franklyn Hardesty Texasba utaznak, hogy felkeressék néhai nagyapjúk sírját. Már az út során egyre különösebb jelenségekre lesznek figyelmesek, azt azonban nem veszi észre, hogy szabályosan belesétálnak az emberi húsra éhező Bőrpofa csapdájába.

Számos rajongói vita kerekedett abból, hogy a film sztorija valóban igaztörténeten alapul-e. Noha ezek a legendák csak növelték a produkció iránti érdeklődést, a rendező annyit elárult, hogy az emberi bőrből összevarrt álarc valóban létezett.

Persze az eredetit nem a filmben láthatták a nézők, Hooper azonban később elmesélte, hogy az ötletet egyik kezelőorvosa adta, aki elmesélte neki, hogy rezidens korában egy halloweeni buliba készített álarcát valódi emberbőrből varrta össze, amelyet igazi emberi holtestekről fejtett le.

Hogy Hooper a későbbiekben tartotta a kapcsolatot az orvossal, arról nem szól a fáma, mindenesetre a rajongók a háttérsztori ismeretében a mai napig egy kicsit másként nézik A texaszi láncfűrészest.

horror | road movie

Sally és Franklin Hardesty barátaikkal együtt elindulnak, hogy felkeressék nagyapjuk sírját, amit a hírek szerint megbolygattak. Út közben különösebbnél különösebb dolgok... több»