A True Detective alkotója egymásnak eresztené Batmant és Istent

Úgy tűnik, Batman most új virágkorát éli, hiszen a Christopher Nolan féle trilógia óta nem volt ennyiszer téma a szuperhős a médiában, pedig idő közben megjárta Az igazság ligáját is. Most viszont egyre másra jönnek az érdekes hírek a denevérember kapcsán. A legújabb A törvény nevében sorozat írójához, Nic Pizzolattohoz kapcsolódik.

Pizzolatto a napokban a közösségi médiában adott hangot véleményének a köpenyes igazságosztó kapcsán. Ebből kiderül, hogy régi vágya egyszer saját Batman-filmet forgatni, de ő egészen máshogy áll a karakterhez, mint eddig bárki, aki mozivászonra vihette a hőstetteit. A forgatókönyvíró ugyanis úgy látja, hogy mindenki túl mézes-mázosan bánik a karakterrel, pedig semmi nem indokolná ezt. Szerinte Batman nem egy összetört fiúcska, aki képtelen volt feldolgozni a szülei halálát. Sőt, szerinte Batman egészen másképp áll a halál kérdéséhez.

Mint ismert, a szuperhős egyik alapelve, hogy nem öl meg senkit, és ehhez mindig, minden körülmények között ragaszkodik is. De Nic Pizzolatto szerint nem azért, mert attól fél, hogy akkor ő is ugyanolyan gonosszá válik, mint azok, akikkel harcol. Nem, szerinte ennél sokkal zordabb a valóság: Batman azért nem öl, mert az ő valódi ellensége maga a halál. A forgatókönyvíró verziójában legalábbis ez állna a háttérben, így kötődne Batman eredettörténete a szülei halálához.

Emellett Nic Pizzolatto tett még egy nagyon érdekes kijelentést is. Bár mindenki úgy tudja, hogy Batmannek nincsenek hagyományos értelemben vett természetfeletti képességei, szerinte valójában mégis van egy: az, hogy mindig mindenre gondol és előre fel van készülve. Ez teszi őt különlegesség és legyőzhetetlenné. És ez az, amiért – Pizzolatto szerint – egy csatában akár magával, az Istennel is elbánna.

Ezek fényében különösen kíváncsiak lennénk, hogy az ő Batman-verziója miként festene a mozivásznon, de egyelőre nincs hír arról, hogy ebből a projektből valaha is lesz valami.