Mondhatjuk, hogy ezért kár volt hónapokig halogatni a premiert, még ha mindenki tökéletesen érti is a miértjét. Ám arra előzetesen talán senki sem számított, hogy ennyi várakozás után a Wonder Woman 1984 ekkorát fog hasalni. Pedig épp ez történik.

Gal Gadot legújabb szuperhős-filmje az eredeti tervek szerint már 2019-ben debütálhatott volna a mozikban, ám már jóval a világjárvány okozta bezárások előtt ide-oda pakolgatta a Warner Bros. a premiert. Aztán sokáig úgy nézett ki, hogy 2020 júniusában végül csak debütálhat a film, ám ekkor már a pandémia tett keresztbe neki. A megjelenést előbb 2020 augusztusára, majd onnan októberére csúsztatták. Ezek a dátumok sem tartották magukat túl sokáig, így végül a Wonder Woman 1984 bő egy évvel az eredeti tervek után, 2020 decemberének közepén mutatkozott be a mozikban.

Ám sem a kritikusok, sem a rajongók nincsenek elájulva tőle, és ez a legfrissebb adatok szerint eléggé megmutatkozik a bevételekben is, amelyek még a vártnál is sokkal nagyobb mértékben zuhantak meg mostanra. Ebben persze az is közre játszhat, hogy a film a mozikkal egyszerre az HBO Max csatornáján is megjelent.

A legfrissebb jelentések szerint a film amerikai mozis bevételei a kezdeti 28,5 millió dollárról a mögöttünk hagyott hétvégére nagyon nagyot zuhantak, már csak 5,5 millió dollár bevételt generált. De ez még így is elég volt, hogy az új év első hétvégéjét megnyerje a film. Ami pedig a világ többi részét illeti, itt eddig 118,5 millió dollárt hozott a konyhára a film, ami a nagyjából 200 millió dolláros költségeket tekintve egyelőre karcsú.

És a gondok itt még nem értek véget, ugyanis nem elég, hogy a mozikban nem hasít a Wonder Woman 1984, de a hírek szerint az HBO Maxon is akadnak gondok, csak épp ott inkább technikai jellegűek. Sokan számoltak be ugyanis arról, hogy míg a streaming szolgáltató többi tartalmával nincsenek minőségbeli gondok, addig a Wonder Woman 1984 rendszeresen akadozik. Persze jó eséllyel ezt a problémát elég gyorsan megoldják majd az illetékesek.