A Vissza a jövőbe óta ismerhetjük a tuti módszert arra az esetre, ha véletlenül visszautaznánk a múltba a szüleink gimis éveibe és ott nekünk kellene rávennünk apucit, hogy ugyan erőltesse már meg magát és hívja el a bálba anyucit. Mit is kell ilyenkor tennünk? Felkapjuk a sugárvédő hacukát, benyomunk egy kis Van Halent a walkmanbe és éjszaka a frászt hozzuk tiniapura.

Az ikonikus jelenetre minden rajongó tisztán emlékezhet, de azt talán már jóval kevesebben tudják, hogy az a bizonyos jelenet valójában egy picit hosszabb volt, csak épp a moziváltozatban megvágták. A mindenki által ismert változatban csupán annyit láthatunk, hogy miután a hangos zenével felébreszti apját, Marty McFlya Darth Vaderként mutatkozik be a Vulkán bolygóról. Majd jött a másnapi nagy találkozás, ahol George halálra váltan könyörög Martynak, hogy segítsen neki elhívni Loraine-t a bálba, különben Darth Vader kiolvasztja az agyát. Még szerencse, hogy ez kettejük közt maradt ugyebár…

De milyen párbeszéd hangzott el „Darth Vader” és George McFly között a fiú hálószobájában azon a bizonyos éjszakán? Ez a törölt jelenetből kiderül, és ha megnézzük, máris sajnálhatjuk, hogy ezt kivágták a filmből. A diskurzus ugyanis még mókásabb sci-fi utalásokkal van tele, mint amit eddig tudtunk, hiszen Marty pontosan tudja, hogy apja 1955-ben ezeket a filmeket még nem ismerheti.

Marty két perc alatt összezagyvál mindenfélét a Star Wars, a Star Trek és az E.T. filmekből, majd előkap egy hajszárítót, amiből halálsugárral tervezi megpörkölni szegény George agyát.

A jelenet egy picit több értelmet ad a film következő jelenetének, ami a kevesebb fantáziával bíró nézőket akár egy picit össze is zavarhatta, hiszen George olyasmire hivatkozik (ki akarják olvasztani az agyát…), amire nem volt utalás a filmben. Illetve volt, csak kivágták.

Lapozd át a galériánkat is a rikta fotókból készül válogatásunkért a film forgatásának kulisszái mögül.

kaland | sci-fi | vígjáték

SkyShowtime (2023.02.14.)

A fiatal Marty McFlynak, mint minden átlagos tinédzsernek, átlagos gondjai vannak a mindennakpokban. Egyvalami azonban megkülönbözteti őt a többiektől. Egyik legjobb barátja, Doki... több»