A Grammy- és Oscar-díjas énekes-dalszerző H.E.R-t választották, hogy eljátssza a szeretett Disney-hercegnőt, Belle-t az ABC közelgő animációs és élőszereplős vegyesfilmjében, A szépség és a szörnyetegben: A 30th Celebrationben, amelynek producere Jon M. Chu, rendezője pedig Hamish Hamilton.

Az R&B-sztár a közönséget Belle világába kalauzolja majd, még soha nem látott élő zenei produkciókkal, amelyek az időtlen mese előtt tisztelegnek, valamint a klasszikus történet által inspirált új díszletekkel és jelmezekkel.

H.E.R. szereposztása az első alkalom, hogy egy afrofilippínó nő játssza Belle szerepét a filmvásznon.

"El sem hiszem, hogy részese lehetek a Szépség és a Szörnyeteg örökségének. A világ egy fekete és filippínó Belle-t fog látni!" - mondta H.E.R. - "Mindig is Disney-hercegnő akartam lenni, és két csodálatos rendezővel, Hamish Hamiltonnal és a kedvencemmel, Jon M. Chuval dolgozhatok együtt. Ez nagyon szürreális, és nem is lehetnék hálásabb."

A The Wonderful World of Disney által bemutatott kétórás A szépség és a szörnyeteg újragondolása élő közönség előtt kerül rögzítésre a Disney Studiosban. A produkció december 15-én kerül adásba az ABC-n, és másnap már a Disney+-on is elérhető lesz.

"Nyilvánvalóan rendkívüli tehetségével és színpadi jelenlétével H.E.R. a mi Belle-ünk tökéletes megtestesítője, és nagyon örülünk, hogy a közönség láthatja őt a kreativitás ezen ünnepén" - mondta Chu - "Mesélőként mindkettőnkre nagy hatással volt az eredeti animációs film, így nagyon izgalmas, hogy együtt dolgozhatunk, hogy tisztelegjünk az időtlen klasszikus művészete előtt, miközben az alkotók egy teljesen új generációját is inspiráljuk."

Idén, 2022-ben lesz a 30. évfordulója annak, hogy A Szépség és a Szörnyeteg lett az első animációs film, amelyet a legjobb filmnek járó Oscar-díjra jelöltek. A film később elnyerte a Legjobb film - musical vagy vígjáték Golden Globe-díját, míg a "Szépség és a szörnyeteg" című betétdal 1992-ben a Legjobb eredeti dal Oscar-díját.

Alig négy év alatt H.E.R. 20 Grammy-díj jelölést és négy győzelmet szerzett, valamint egy Oscar-díjat a "Fight For You" című daláért, a Júdás és a Fekete Messiás című filmből. Jövőre debütál színészként a Bíborszín című Tony-díjas Broadway-musical Warner Bros. adaptációjában. H.E.R. 2021 júniusában jelentette meg debütáló albumát, a "Back of My Mind"-ot, és az "I Can't Breathe" című dalával elnyerte az év dala Grammy-díjat. H.E.R. a mai napig közel 6 milliárd összesített hang- és streamelést gyűjtött össze világszerte.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

H.E.R. (@hermusicofficial) által megosztott bejegyzés