Afroamerikai nő lesz a következő Vasember

Tony Stark utódja másmilyen lesz, mint arra a legtöbben számítottak.

Riri Williams, a tizenöt éves afroamerikai lány – aki nem mellesleg zseniális mérnöki képességekkel rendelkezik – építi meg a Vasember páncél saját verzióját az MIT kollégiumában, és veszi át Tony Stark helyét. Brian Michael Bendis, a Marvel írója szerint Stark a Civil War II után hagyja maga mögött végleg Vasembert, mellyel új fejezet veszi kezdetét a képregényekben. Williams nem lesz teljesen új az olvasók számára, ugyanis az idei 'Invincible Iron Man' hetedik számában már találkozhatott vele a közönség.

Bendis nem először tér el gyökeresen a kánontól. Ő alkotta meg az új Pókember, az afroamerikai és Puerto Ricó-i gyökerekkel rendelkező  Miles Morales karakterét is.

Bár egyelőre nincs szó róla, Riri Williams a következő években könnyedén a mozivásznon köthet ki. Robert Downey Jr. a 2019-es Bosszúállók: Végjáték után maga mögött hagyja Vasember karakterét, miközben a Marvel mozis univerzuma egész tovább fog bővülni. Ha a stúdió  nem akar abba a hibába esni, hogy az új Vasembert mindenki Downey Tony Starkjához hasonlítsa, logikus döntésnek tűnhet a radikális változtatás.

Ti kit látnátok szívesen Vasemberként Robert Downey Jr. után?