Aktuálisabb lesz A láthatatlan ember, mint gondolnánk

H.G. Wells1897-ben írta regényét, A láthatatlan embert egy zseniális tudósról, aki rájön, hogyan tud láthatatlanná válni, de aztán nem tud visszaváltozni, ebbe beleőrül, és bűncselekményeket követ el.

A regényből 1933-ban készített mára klasszikussá vált filmet a Universal Stúdió, és hamarosan érkezik az új feldolgozás, amely csak az alapkoncepciót használja fel. Igazából modern társadalmi drámával találkozhatunk, amelynek az őrült tudós felesége az igazi hőse.

„Van egy láthatatlan ember, akiről senkinek nincs tudomása, de molesztálja a nőt, manipulálja, megtámadja, miközben mindenki azt mondja a szerencsétlennek, hogy nyugi, nincs ott senki – mondta az Empire magazinnak adott interjújában Elisabeth Moss (A szolgálólány meséje), a film főszereplője. – A nő meg egyre mondogatja, hogy dehogyis, itt van, ezt és ezt csinálja, de senki nem hisz neki. Az analógia teljesen nyilvánvaló.”

„Játszottam már pár filmben, ahol erőszak áldozatává váló nőt alakítottam – folytatja az Emmy-díjas színésznő. – Volt érzelmi, fizikai és szexuális erőszak is a palettán, és mindegyikben eléggé elmerültem. Ezeket a tapasztalataimat most mind bele tudtam vinni az új szerepbe.”

A láthatatlan ember február 27-től látható a magyarországi mozikban.