Alan Bates a 20. század második felének egyik legkiemelkedőbb brit színésze volt, aki a filmiparban, a televíziózásban és a színházban is egyaránt népszerű volt, amit számos siker és díj fémjelez. Listámban kizárólag a mozifilmjeire koncentrálva választottam ki a legjobb filmjeit, amelyeket Bates alakításainak erőssége, a filmek élvezhetősége és mondanivalójuk, valamint személyes preferencia szerint állítottam sorba.

#10

77 Butley  (1974)

dráma | romantikus

Ben Butley (Alan Bates) egy meggyötört angol egyetemi tanár, akit ugyanaznap hagy el férfi szeretője, mint amikor külön élő felesége el akar tőle válni. Mindezek tetejébe a... több»

#9

74 Szívkirály  (1966)

(2)

dráma | háborús | vígjáték

Az első világháború idején Charles Plumpick (Alan Bates) brit közlegényt előreküldik egy francia kisvárosba, hogy hatástalanítson egy a menekülő németek által hátrahagyott... több»

#8

59 Gyilkos kiáltás  (1978)

(2)

dráma | horror

Felidézi azt a tizennyolc évet, amit az ausztrál őslakosok között töltött el. A férfi állítása szerint, megtanították őt felhasználni elméje rejtett képességeit, és... több»

#7

88 Zorba, a görög  (1964)

(3) (3)

dráma | vígjáték

A Nikos Kazantzakis regénye alapján készült filmdráma főhőse Alexis Zorba, aki egy nap találkozik az angol íróval, Basillal. Basil Zorba révén megismerkedik a sajátos görög... több»

#6

75 A közvetítő  (1971)

(2) (19)

dráma | romantikus

Leo Colston a vakációt barátja, Marcus családjának norfolci birtokán tölti. Marian, Marcus nővére viszonyt folytat egy farmerrel, pedig ő már Lord Trimingham jegyese. Leo is... több»

#5

85 Fütyüld le a szelet  (1961)

(2) (11)

dráma | krimi

Miután egy sérült férfit (Alan Bates) találnak a pajtájukban, Kathy Bostock (Hayley Mills) és testvérei arra a következtetésre jutnak, hogy a férfi nem lehet más, mint Jézus... több»

#4

62 A Georgy lány  (1966)

(1) (10)

dráma | romantikus | vígjáték

Georgina (Lynn Redgrave) egy kissé éretlen, nem igazán nőiesen viselkedő 22 éves lány, aki a gyönyörű és népszerű Meredith-szel (Charlotte Rampling) lakik együtt. A még szűz... több»

#3

70 Az ezermester  (1968)

(1) (9)

dráma

A Bernard Malamud azonos című, megtörtént esetet feldolgozó regényén alapuló filmben a cári Oroszországban élő zsidó ezermestert, Jakov Bokot (Alan Bates) rituális... több»

#2

69 Szerelmes asszonyok  (1969)

(2) (2)

dráma | romantikus

A film az iparosodó Anglia felső tízezerének kusza kapcsolatait mutatja be az 1920-as években. Gerrald Crich és Rupert Berkin jó barátok, akik beleszeretnek a Brangwen nővérekbe.... több»

#1

81 Ez is szerelem  (1962)

(1) (8)

dráma | romantikus

A történet az angol ipar fellegvárában, Manchesterben játszódik, ahol a műszaki rajzolóként dolgozó Vic Brown (Alan Bates) bonyolult viszonyt kezd a vállalat egyik... több»