Alec Baldwin filmjének producerei semmiben vették a figyelmeztetést

Az elmúlt másfél hét folyamán számos alkalommal számoltunk be a Rust forgatásán történt tragikus balesetről, amellyel kapcsolatban ismét újabb fejlemények láttak napvilágot.

A nyomozás során kiderült, hogy az Alec Baldwin által okozott halálos balesetért, amely során a film operatőre, Halyna Hutchins életét vesztette, a film segédrendezője, Dave Halls tehető felelőssé.

Halls saját maga is beismerő vallomást tett azt illetően, hogy találomra választott ki egyet a kikészített három pisztoly közül, amely éles lőszerrel volt megtöltve. A legfrissebb fejlemények folyamán néhány nevét eltitkolni kívánó stábtag elárulta, hogy már korábban is felmerültek a biztonsággal kapcsolatos problémák, amelyekről maguknak a producereknek is tudomásuk volt.

Többen jelezték Ryan Smith és Allen Cheney irányába, hogy a biztonsági intézkedések nem megfelelőek, amellyel kapcsolatban magát Hallst tették felelőssé. Mint kiderült hasonló helyzetekre korábban is volt már példa, a vallomások szerint Halls korábban a One Way című produkció forgatásán arra is engedélyt adott, hogy nem profi kaszkadőrök vezessék a használt járműveket. Mint kiderült, több alkalommal is előfordult, hogy a felvételt le kellett állítani, miután kis híján néhány jármű összeütközött a forgatáson.