79 Batman  (2022)

Már eddig sem ment zökkenőmentesen a Batman forgatása a koronavírus miatt, ám a legfrissebb hírek további gondokról számolnak be. Attól azért még korai lenne tartani, hogy a projekt esetleg idő előtt befuccsol, de a hírek szerint a rendező és a film főszereplője között pattanásig feszült a húr az utóbbi időben.

A Batman az eredeti tervek szerint idén ősszel került volna a mozikba, ám a koronavírus miatt a forgatást többször is fel kellett függeszteni. Így a Warner Bros. úgy döntött, hogy a premiert 2022 tavaszára halasztják. És ha ez még nem lenne elég, a filmet rendező Matt Reeves és a címszereplő szuperhőst alakító Robert Pattinson között finoman szólva sem harmonikus mostanában a kapcsolat.

A The Sun magazin belsős forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a rendező a végletekig kizsigereli a stábot és a színészeket a forgatáson a maximalizmusával. Egy-egy jelenetet képes akár ötvenszer is újra felvenni, mert mindig talál valami apróságot, amibe bele tud kötni. Márpedig ő csak tökéletes filmet hajlandó kiadni a kezei közül.

Robert Pattinson viszont egyre kevésbé viseli jól ezeket a helyzeteket, mivel neki gyakran a garantáltan nem komfortos Batman-kosztümben kell újra és újra és újra eljátszania ugyanazokat a jeleneteket. Ezért állítólag már a tűréshatára végéhez ért.

De ugyanezek a belsős források arról is beszámoltak, hogy Matt Reeves a korábbi pozitív koronavírus-tesztek miatt valósággal paranoiássá vált és attól retteg, hogy ő is elkaphatja a betegséget. Ezért a forgatásokon pufi dzsekiben és síszemüvegben dolgozik. Ezeket a híreszteléseket azért érdemes fenntartásokkal kezelni.

Abban viszont bőven van ráció, hogy a rendező csakis tökéletesre csiszolt filmet akar kiadni a kezei közül. Batman kétségtelenül az egyik, ha nem a legnépszerűbb szuperhős a világon, aki immár közel tíz éve nem szerepelt saját filmben. Éppen ezért a Warner Bros. is biztosra akar menni és olyan filmet akar, ami garantáltan sikeres lesz. Egy esetleges anyagi bukta biztosan nem férne bele, így Matt Reevesen most a szokottnál is nagyobb lehet a nyomás.