Amber Heard megint odaszúrt Johnny Deppnek

Amber Heard korábban már reagált a Johnny Depp elleni rágalmazási ügyében hozott ítéletre. A színésznő a döntést a nők jogainak, szólási szabadságának szempontjából visszalépésként értékelte. Amber, miután exférje TikTok-on üzent rajongóinak, újra megszólalt.

Kedden - alig egy héttel azután, hogy az esküdtszék többnyire Depp mellé állt, és 10,35 millió dolláros kártérítést ítéltek meg neki a hathetes tárgyalást követően - az 58 éves színész csatlakozott a TikTok-hoz, és köszönetet mondott "hűséges" rajongóinak.

Első feltöltése a közösségi oldalra egy montázs volt a közelmúltban Jeff Beckkel közös zenei turnéjáról, a következő sorok kíséretében: "A legbecsesebb, leghűségesebb és legmegingathatatlanabb támogatóimnak. Nektek. Mindenhol együtt voltunk, mindent együtt láttunk. Együtt jártuk végig ugyanazt az utat. Együtt tettük a helyes dolgot, mindezt azért, mert fontos volt számotokra".

"És most mindannyian együtt megyünk előre" - folytatta. "Ti vagytok, ahogy mindig is, akik munkát adtok nekem és én nem tudom kifejezőbben megköszönni nektek mindezt, mint egyszerűen szavakkal. Szóval, köszönöm. Szeretettel és tisztelettel, JD". Depp eddig 4,6 millió TikTok-követőre tett szert.

A 36 éves Heard szóvivője közleményben reagált Depp üzenetére: "Miközben Johnny Depp azt mondja, hogy ő 'halad előre', a nők jogai visszafelé haladnak. Az ítélet üzenete a családon belüli erőszak áldozatainak az, hogy, féljenek kiállni és beszélni".

Heard, aki azt tervezi, hogy fellebbez az ítélet ellen, így nyilatkozott: "A csalódottság, amit ma érzek, szavakkal kifejezhetetlen. Megszakad a szívem, hogy a bizonyítékok tengere még mindig nem volt elég ahhoz, hogy szembeszálljak a volt férjem aránytalan hatalmával és befolyásával".

"Még csalódottabb vagyok amiatt, amit ez az ítélet más nők számára jelent. Ez egy visszaesés" - tette hozzá. "Visszaforgatja az idő kerekét egy olyan korba, amikor egy nőt, aki felemelte a szavát és beszélt, nyilvánosan megszégyeníthettek és megalázhattak. Visszaveti azt az elképzelést, hogy a nők elleni erőszakot komolyan kell venni"."

"Úgy vélem, Johnny ügyvédeinek sikerült elérniük, hogy az esküdtszék figyelmen kívül hagyja a szólásszabadság kulcsfontosságú kérdését, és figyelmen kívül hagyja azokat a bizonyítékokat, amelyek annyira meggyőzőek voltak, hogy nyertünk az Egyesült Királyságban" - folytatta Heard. "Szomorú vagyok, hogy elvesztettem ezt az ügyet. De még szomorúbb vagyok, hogy úgy tűnik, elvesztettem egy olyan jogot, amiről azt hittem, hogy amerikai emberként az enyém: a szabad és nyílt beszédhez való jogot"."

A saját, ítélethozatal utáni nyilatkozatában Depp azt mondta, hogy az "esküdtszék visszaadta az életemet", és hozzátette, hogy "a legjobb még hátravan, és végre egy új fejezet kezdődött" számára. Így fogalmazott: "Remélem, hogy az igazság kimondására irányuló törekvésem segített másoknak, férfiaknak vagy nőknek, akik az én helyzetemben találták magukat, és hogy az őket támogatók soha nem adják fel".

A per során Heard így nyilatkozott a 2018-as véleménycikkéről: "Vártam a lehetőséget, hogy arcomat adhassam egy olyan ügyhöz, amelyről úgy gondoltam, hogy nagyszerű. Hogy részt vehessek egy beszélgetésben a női kérdésekről és a nemi kérdésekről, amely szerintem akkoriban az egész országot lázban tartotta".

Azt is elmondta, hogy "büszke" volt a véleménynyilvánításra, és még a nyomtatott változatot is bekereteztette. Heard fenntartotta, hogy "minden szava igaz".

A tanúk padján Heard beszélt arról, mit szenved el online Depp néhány rajongójától. "Minden egyes nap zaklatnak, megaláznak, fenyegetnek. Már az is elég, ha csak besétálok ebbe a tárgyalóterembe, itt ülök a világ előtt, és az életem legrosszabb részeit, dolgokat, amiket átéltem, arra használják, hogy megalázzanak. Az emberek meg akarnak ölni, és ezt minden nap elmondják nekem.Olyasmiket is írnak, hogy a mikrohullámú sütőbe akarják tenni a gyermekemet…" - mondta.

Heard azt is elmondta: "Nem vagyok szent. Nem próbálom magam annak beállítani, ahogy azt mindannyian tudják", és kifejtette, hogy "gyötrelmes" volt látni, ahogy az interneten "kigúnyolják" a vallomását. "Csak azt akarom, hogy Johnny hagyjon békén" - mondta, hozzátéve: "Nem érdemlem meg ezt. Tovább akarok lépni".

Depp legutóbbi filmje a 2020-as, csúfosat bukó Minamata (ha lemaradtál volna róla, idelent mutatjuk az előzetesét), de a sztár hamarosan kezdi forgatni legújabb nagyszabású filmjét, melyről épp tegnap írtunk bővebben. A cikkünket ide kattintva tudod elolvasni.

84 Minamata  (2020)

dráma

W. Eugene Smith egy háborús fényképész, aki Japánba utazik, hogy az ázsiai ország partvidékén képeivel dokumentálja, milyen tragikus következményekkel járt a területet... több»