Amber Heard fellebbezést nyújtott be a Johnny Deppel folytatott rágalmazási perében hozott ítélet ellen. A színésznő csütörtök reggel tette hivatalossá, hogy ügyvédei fellebbezést nyújtottak be a Fairfax megyei Circuit Court of Fairfax bírósághoz.

Június 1-jén egy héttagú esküdtszék hozta meg ítéletét, amely többnyire az 59 éves Deppnek adott igazat, és több mint 10 millió dollár kártérítést ítélt meg neki. Megállapították, hogy a 36 éves Heard rágalmazta a színészt egy 2018-as véleménycikkben, amelyet a bántalmazás túléléséről írt, bár a cikkben nem említette exét név szerint. 

"Úgy véljük, hogy a bíróság olyan hibákat követett el, amelyek megakadályozták az igazságos és méltányos ítéletet, amely összhangban van az első alkotmánymódosítással. Ezért fellebbezünk az ítélet ellen" - áll Heard szóvivőjének közleményében - "Bár tisztában vagyunk vele, hogy a mai beadvány meggyújtja a Twitter-tüzeket, vannak lépések, amelyeket meg kell tennünk a méltányosság és az igazságosság biztosítása érdekében".

Depp képviselője nem reagált azonnal a PEOPLE megkeresésére.

Az újabb fejlemény egy héttel azután következik be, hogy Penney Azcarate bíró elutasította Heard kérését a hibás tárgyalás elrendelésére egy olyan kérdés miatt, amiben az egyik esküdt látszólag nem az a személy volt, akit az esküdtszékbe hívtak. A bíró szerint nem találtak csalásra utaló bizonyítékot az esküdtek között, és megjegyezte, hogy Heard csapatának hetek álltak rendelkezésére, hogy felszólaljanak a hibáról, és ne várjanak a számukra kedvezőtlen ítélet utánig. Depp csapata a bíró döntése előtt hasonló érvekkel válaszolt a tárgyalás utáni indítványra.

Amikor a bírónő a múlt hónap végén hivatalossá tette az ítéletet, úgy rendelkezett, hogy a kártérítésre évi 6 százalékos kamatot kell fizetni, és megjegyezte, hogy ha Heard fellebbezne, akkor a teljes kártérítés összegének megfelelő óvadékot kell letennie.

Az ítélethirdetés másnapján, Elaine Bredehoft egy tévéinterjúban azt mondta, hogy Heard fellebbezést tervez, és a színésznő "egyáltalán nem" engedheti meg magának, hogy kifizesse a kártérítés összegét. Bredehoft a záróbeszédben megemlítette, hogy Heard a per ezen pontjáig 6 millió dollárnyi jogi költséget halmozott fel. Depp ügyvédje, Benjamin Chew később egy másik televíziós interjúban azt mondta, hogy Depp számára az ügy "soha nem a pénzről szólt... ez a hírnevének helyreállításáról szólt, és ő ezt meg is tette".

Az ítéletre reagálva a múlt hónapban Depp egy nyilatkozatban azt mondta, úgy érezte, hogy az öt férfiból és két nőből álló esküdtszék "visszaadta az életemet". Heard eközben az ítéletet "visszaesésnek" nevezte a nők számára, és azt mondta: "Megszakad a szívem, hogy a bizonyítékok hegye még mindig nem volt elég ahhoz, hogy szembeszálljak a volt férjem aránytalan hatalmával és befolyásával".

Akkor hozzátette: "Szomorú vagyok, hogy elvesztettem ezt az ügyet. De még szomorúbb vagyok, hogy úgy tűnik, elvesztettem egy olyan jogot, amiről azt hittem, hogy amerikai emberként megillet - hogy szabadon és nyíltan beszéljek."

Az azóta eltelt hetekben Depp a tengerentúlon turnézott, ahol Jeff Beckkel lépett fel, akivel egy albumot is kiadott. Heard az NBC News műsorvezetőjének, Savannah Guthrie-nak adott interjút, ahol elmondta, hogy kiáll vallomása minden szava mellett, és hogy továbbra sem táplál "semmilyen rosszindulatot" Depp iránt.

Heard különben jogi csatát folytat a biztosítójával arról, hogy ki fizeti a bírósági költségeket, Depp pedig tárgyalás előtti egyezséget kötött az egyik filmje stábjának egyik tagjával, aki bántalmazással vádolta meg, amit a színész tagadott.