Ryan Coogler és Michael B. Jordan korábban már olyan produkciókkal bizonyítottak, mint A megálló és a Creed: Apollo fia, a rendező és a színész közös munkája tehát igazán gyümölcsözőnek mondható, Eddie Murphy ugyanakkor mégsem szerette volna, ha bármelyikük részt venne az Amerikába jöttem 2 munkálataiban.

A színész a The New York Times-nak adott interjújában beszélt arról, hogy korábban Coogler megkereste őt néhány ötlettel a folytatással kapcsolatban, amely nem igazán nyerte el a tetszését.

“A rendezőnek volt egy ötlete, miszerint Michael B. Jordan alakítaná a fiamat a folytatásban, aki feleséget keres magának. Én azt gondoltam akkor, hogy ez egy olyan film lenne, amely a fiúról szólna, és nem az általunk korábban megalkotott karakterekről, ez a történet pedig ugyanaz lett volna, mint az eredeti rész” - nyilatkozta Murphy, aki azt is elárulta, hogy évekkel korábban még ő maga sem gondolta volna, hogy valaha is elkészítik a folytatást:

“A sztori lényegében happy enddel zárult. Rengeteg idő telt el, a film pedig kultikussá vált, bizonyos körökben használják az elhangzó szófordulatokat, szóval megtalálta a maga útját.”

Az Amerikába jöttem 2 szinopszisa végül másként öltött formát, a történet szerint Akeem és Semmi ismét visszatérnek az Egyesült Államokba, hogy megtalálják Akeem fiát, aki a Zamunda jogos trónörököse lehet majd, és akit Jermaine Fowler alakít a történetben.