Amikor a Mad Max és a Bambi találkozik - Sweet Tooth: Az agancsos fiú (Netflix)

Már látható a Netflixen a Sweet Tooth: Az agancsos fiú, mely rögtön az nézettségi lista első helyére ugrott.

Jeff Lemire azonos című képregénye alapján készült Sweet Tooth: Az agancsos fiú kétségkívül a Netflix legnagyobb júniusi dobásra a sorozat fronton. A széria története egészen 2018-ig nyúlik vissza, amikor a Hulu berendelte a pilotot, melynek produceri teendőit nem más látta el, mint Robert Downey Jr. és produkciós cége. A sorozat végül streaming szolgáltatót váltott, 2020 májusában pedig a Netflix berendelte az első, nyolc részből álló első évadot, melynek premierjét június 4-re tűzték ki.

Nem sokkal a hivatalos bejelentés után kiderült, hogy a főbb szerepeket Nonso Anozie, Will Forte és Dania Ramirez alakítják majd, míg a narrátor szerepét James Brolin tölti be. 

A forgatás 2020. júliusában meg is kezdődött Új-Zélandon, amit nem könnyített meg az épp akkor berobbanó koronavírus-világjárvány, és a munkálatokat végül több hónapra le kellett állítani, de a forgatás újraindítása után már minden a tervek szerint haladt tovább, a Netflix pedig ki is tűzte a premierdátumot.

A sorozat főszereplője egy szarvas-fiú hibrid, Gus, aki tíz éve él az erdőben, hogy elkerülje az embereket, akik vadásznak a hozzá hasonló lényekre. Gus egy napon megismerkedik egy magányos utazóval, Jepperddel, és közösen kelnek útra, hogy mindketten válaszokat találjanak a kérdéseikre. Az útjuk során számos ellenségbe botlanak, de új szövetségesekre is szert tesznek,  Gus pedig kénytelen rádöbbenni, hogy az erdőn kívüli világ sokkal összetettebb és veszélyesebb, mint azt gondolta volna. 

Bár korai lenne még kijelenteni, hogy a Sweet Tooth az év fantasy sorozata, könnyen lehet, hogy hamarosan már így fogunk hivatkozni rá. Az első kritikák alapján úgy fest, hogy a Netflix valami igazán eredetit vett elő a tarsolyból, amit a RottenTomatoes kritikai portál 100 százalékos értékelése is alátámasztani látszik. 

Ha kedvet kaptál a sorozathoz, ide kattintva látogass el a Mafabos adatlapjára, és a 'Lejátszás a Netflixen' mezőre kattintva rögtön el is indíthatod a műsort, de ha előtte még egy kis kedvcsinálóra lenne szükséged, nézd meg a sorozat előzetesét idelent.