Mindenki emlékezhet Sylvester Stallone és Dolph Lundgren, avagy Rocky Balboa és Ivan Drago két kegyetlen összecsapására a Rocky IV-ből. A franchise talán legkeményebb ellenfele nem csak végzett Rocky barátjával, Apollo Creeddel, de kis híján Rockyt is utána küldte. Olyannyira erős lett Ivan Drago karaktere (a szó több értelmében is), hogy később vissza is tért a Creed II.-ben, persze már csak edzőként.

Azt viszont kevesen tudják, hogy Ivan Drago nem csak a filmben, de a valóságban, a forgatáson is kis híján végzett Rockyval. Dolph Lundgren ugyanis az intenzív osztályra küldte Sylvester Stallone-t. Persze nem szándékosan.

A forgatáson, ahol Sylvester Stallone nem csak színészként, de rendezőként is dolgozott, épp a legfontosabb jeleneteket, a boxmérkőzés egyes részeit vették fel. Bár előre jól begyakorolt koreográfiát dolgoztak ki a bunyó minden pillanatára, egy nap Sylvester Stallone azzal lépett oda színésztársához, hogy felejtse el a koreográfiát, és tényleg sózzon oda neki párat. Ezzel is még hitelesebbé akarta tenni a filmet.

Igen ám, csakhogy Dolph Lundgren nem csak kinézetre volt nagyon kemény, hanem tényleg az is volt. És az egyik ütése olyan szerencsétlenül találta el Sylvester Stallone-t, hogy abból komolyabb sérülései keletkeztek. A forgatás végén ugyanis még viszonylag jól érezte magát, de estére már nagyon nem, ezért kórházba ment, ahol nem sokkal később már az intenzív osztályon találta magát.

Később visszanézték a jelenetet és kiderült, hogy az egyik felütés szó szerint Sylvester Stallone szívét találta telibe, amit neki is préselt a bordáknak. Az orvos erről azt mondta a színésznek, hogy jellemzően a frontális ütközéses baleseteknél fordul elő ilyen jellegű sérülés.

Természetesen a két színész között nincs harag, később Dolph Lundgren is csak viccesen annyit mondott, mikor az esetről kérdezték, hogy ő csak azt tette, amit a rendezője kért tőle. Aztán, amikor másnap visszament a forgatásra, mondták neki, hogy akkor most két hét pihenő, mert Sylvester Stallone kórházban van…

Ha bepillantanál a film forgatásának kulisszái mögé, akkor kattints a fenti galériánkba, ahol mutatunk néhány ritka fotót, amit jó eséllyel még nem láttál.

84 Rocky IV  (1985)

dráma | sportfilm

Rocky immár nem a dicsőségre és a győzelemre hajt. Új küzdelmében a bosszúvágy vezérli. Mentorával és jó barátjával, Apollo Creeddel a Szovjetunió legyőzhetetlen... több»