Új trailer érkezett a meglehetősen szokatlan elemeket kombináló Anna and the Apocalypse című alkotáshoz, amely saját magát úgy definiálja, hogy a világ első karácsonyi zombi-musicalje. Érdekes kombináció már papíron is, hát még mozgóképen: de a trailer tapasztalatai alapján úgy tűnik, hogy működik.

Sőt, néhány szerencsés már látta is a filmet, és eléggé szerették. A film jelenleg 90 százalékon áll a RottenTomatoes-on, vagyis a szokatlan hozzávalók mégis remekül működhetnek együtt ebben a filmben, ami kicsit olyan, mintha kevernék Haláli hullák hajnalat és a Szerelmes hangjegyeket.

A történetben Annának és középiskolás barátainak kell végigverekedniük magukat a zombiapokalipszisen, amely az ünnepi készülődés kellős közepén kapja el a világot – és valljuk be, ez azért valahol vicces. Arról persze fogalmuk sincs, hogy mi van a szeretteikkel, de a film hangvételét elnézve olyan nagyon nagy tragédiákkal nem kell majd a nézőknek szembesülnie.

A filmet John McPhail rendezte, a főbb szerepekben pedig itthon még kevéssé ismert színészpalánták játszanak, mint Paul KayeElla HuntMalcolm CummingSarah SwireChristopher LeveauxBen WigginsMarli SiuMark Benton – ki tudja, talán ezzel a filmmel írják be magukat a filmtörténelembe, ugyanis egyelőre úgy tűnik, hogy a produkció rendelkezik mindennel, amitől igazi karácsonyi kultfilmmé válhat. A film alapötlete amúgy Ryan McHenry agyából pattant ki, aki a Ryan Gosling Won’t Eat His Cereal videókkal híresült el, és aki Alan McDonalddal hozta össze a forgatókönyvet annak tragikus, 2015-ös halála előtt.

Íme tehát a trailer: