Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
76%

Szerelmes hangjegyek (2006)

High School Musical
Filmadatlap
 
25
Szereplők
18
Vélemények
9
Képek
3
Videók
Szerelmes hangjegyek
 
Yosihiro   2020. 04. 28.

legújabb vélemény

High School Musical 1.

Ma volt alkalmam ezt a Szerelmes hangjegyek című filmet musicalt megtekinteni. Igazából nem ismertem de azt hiszem ez a produkció az új generációnak szól ami nem egy olyan alkotás ami maradandót alkotott volna. A zene és a tánc azt valljuk meg jó és néhol remek táncbeli produkciókat láthatunk. A történet már ettől gyengébb egy titni szemével lehet ez "fantasztikus" de némi sablonosság van a filmben. Igazából a történet hétköznapi iskolás film semmi extrákkal. Igazi váratlant nem kapunk csak amire számíthatunk. Összességében a forgatókönyv gyenge a rendezés már egy közepest megérdemel. A szereplők viszont húzzák a filmet a dalokkal és a táncokkal. A zenék jól sikerültek csak a végére mintha ha már erőltetettnek éreztem volna. Így a kialakult összkép egy erős három csillag és csak a gyenge történet miatt nem adtam meg a négy csillagot. Talán a második részben már tartalmilag többet kapok a filmtől ezt kíváncsian várom. Igazából családi film de inkább a tiniknek szól. Akár többször is meg lehet nézni ki a tánc ki pedig a zenék miatt. Igazi szerelmes jelenetekben nem bővelkedik de gy bimbózó kapcsolat kialakulását láthatjuk sok zenével és tánccal. Üdv Yosi

 
Szilonka   2020. 02. 10.

A dalok jók, fülbemászóak, de a történet elég egyszerű. Nekem egyszer nézhető darab.


 
TomÁcs   2019. 12. 19.

Nem szeretem a kornyikálós filmeket, de ezt szerettem. Jók a dalok, a karakterek és maga a történet is.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 26.

Elég egyszerűcske film, de valamiért mind a mai napig mosolygok ha meghallom a zeneszámait. Édes kis romantikus disney film, amit tiniknek tökéletes. Vanessa Hudgens hangja pedig már akkor is gyönyörű volt.

 
Leilani   2016. 07. 24.

Nagyon szeretem ezt a filmet, viszont nem tetszik benne az, hogy Sharpay-től elvesznek mindent, Gabriella karaktere túl nyálas, ettől függetlenül könnyed, nézhető film, fülbemászó zenékkel.

 
SzFa   2017. 09. 20.

Imádtam ezt a filmet, a zene, az ének lenyűgöző, szinte bele száll a fülembe. A szereposztás is szerintem elég jó, habár Sharpay karakterét mindig is utáltam, szerintem idegesítő. A történet valójában elég bugyuta, de nem is felnőtteknek szánták.

 
szabomarc   2019. 01. 05.

Szórakoztató, van tanulsága, de a megvalósítás hagy maga után kívánnivalót. A karakterek nem elég kidolgozottak, de a zenék néhol fülbemászóak és tetszetősek.

Olesya Rulin
Ashley Tisdale
 

A Sharpay-t megformáló Ashley Tisdale párhuzamosan forgatta a High School musical-t és a Zack és Cody élete című sorozatot, amelynek egyes részeiben feltűnik Zac Efron és Vanessa Hudgens is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bár a történet Albuquerque-ban, Új-Mexikóban játszódik, a filmet az utah-i Murry-ben forgatták, Salt Lake City-ben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti 1999-es forgatókönyv a Grease 3 lett volna, Justin Timberlake-kel és Britney Spears-szel, akik Danny és Sandy gyerekeit alakították volna. Sharpay karakterét Betty Rizzo lánya alakította volna. Felkérték Christina Aguilerát, ő azonban visszautasította a szerepet.

(Leilani)
 

Sterling Knight-ot is meghallgatták Troy szerepére, azonban nem kapta meg, később a Megint 17-ben Zac Efron fiát alakította.

(Leilani)
 

A kabalaállat eredetileg leopárd lett volna, később azonban a vadmacskára váltottak.

(Leilani)
 

A filmet a Salt Lake City-ben lévő East High Schoolban forgatták.

(Leilani)
 

Corbin Bleu és Ashley Tisdale gyermekként a Ford Models ügynökségnél modellkedtek, így már korábban ismerték egymást.

(Leilani)
 

Corbin Blue eredetileg Ryan Evans szerepére szeretett volna jelentkezni, azonban mivel ehhez nem volt elég jó táncos később Chad szerepére váltott.

(Leilani)
 

Ashley Tisdale először Gabriella szerepére jelentkezett, azonban a rendező szerint inkább Sharpay szerepére volt alkalmas.

(Leilani)
 

A film szereplői 2006 novemberében egy 40 várost érintő turnéra is indultak, High School Musical: The Concert néven. Akárcsak a filmben, a turnén is a szereplők adták elő a dalokat. Kivételt Zac Efron jelentett, aki helyett a turnén, akárcsak a filmben, Drew Seeley énekelt.

(ArpiHajdu és Réci)