Carrie Fisher és Goofy is besegített az Apáca show forgatókönyvébe

Mint ismeretes, javában zajlanak az Apáca show harmadik részének előkészületei, és bár maga Whoopi Goldberg ezúttal csupán kisebb szerepet kap majd a filmben, az első és második részben nyújtott alakítását aligha lehet majd felülmúlni.

A film története szerint Deloris a sikeres énekesnő szeme láttára gyilkolja meg munkaadója és szerelme az egyik alkalmazottját. A nő menekülni kénytelen, az FBI pedig tanúvédelmet biztosít számára egy helyi apácazárdában, ahol Mary Clarence nővérként kell meghúznia magát, amíg a nyomozás és az eljárás zajlik. A nyughatatlan Mary Clarence pedig rövidesen munkához is lát, hogy kicsit kikupálja a zárda női kórusát.

Deloris karaktere azonban valóságosabb, mint gondolnánk. A film forgatókönyvírója, Paul Rudnick ugyanis egy bizonyos Dolores Hart nevű apácáról mintázta a főszereplőt. Dolores maga számos zenés, táncos és filmes produkcióban szerepelt, mielőtt 24 évesen zárdába vonult volna.

Ironikus módon azonban a későbbiekben a forgatókönyv annyi változtatáson ment keresztül, hogy Rudnick végül nem érezte a sajátjának, így nem is szerette volna, ha a valódi neve szerepel a stáblistán. Rudnick számos álnévvel próbálkozott, többek között a mesefiguráéval, Goofyéval, ám végül a Joseph Howardot engedélyezték számára a producerek. Az érem másik oldala viszont, hogy a forgatókönyv megírásában nem más, mint Carrie Fisher is segédkezett.

80 Apáca show  (1992)

családi | krimi | vígjáték | zenés

Miután munkaadója és szeretője a szeme láttára ölte meg egyik alkalmazottját, feldobja a maffiózót a rendőrségen. Az FBI szemtanú-védelmi programja keretében új identitást... több»