2019.08.22   szerző: csd   hozzászólások: 0

Tavaly ősszel számoltunk be róla, hogy zajlanak az Apáca show harmadik részének előkészületei, és bár maga Whoopi Goldberg ezúttal csupán kisebb szerepet kap majd a filmben, az első és második részben nyújtott alakítását aligha lehet majd felülmúlni.

81 Apáca show  (1992)

A film története szerint Deloris a sikeres énekesnő szeme láttára gyilkolja meg munkaadója és szerelme az egyik alkalmazottját. A nő menekülni kénytelen, az FBI pedig tanúvédelmet biztosít számára egy helyi apácazárdában, ahol Mary Clarence nővérként kell meghúznia magát, amíg a nyomozás és az eljárás zajlik. A nyughatatlan Mary Clarence pedig rövidesen munkához is lát, hogy kicsit kikupálja a zárda női kórusát.

Deloris karaktere azonban valóságosabb, mint gondolnánk. A film forgatókönyvírója, Paul Rudnick ugyanis egy bizonyos Dolores Hart nevű apácáról mintázta a főszereplőt. Dolores maga számos zenés, táncos és filmes produkcióban szerepelt, mielőtt 24 évesen zárdába vonult volna.

Ironikus módon azonban a későbbiekben a forgatókönyv annyi változtatáson ment keresztül, hogy Rudnick végül nem érezte a sajátjának, így nem is szerette volna, ha a valódi neve szerepel a stáblistán. Rudnick számos álnévvel próbálkozott, többek között a mesefiguráéval, Goofyéval, ám végül a Joseph Howardot engedélyezték számára a producerek. Az érem másik oldala viszont, hogy a forgatókönyv megírásában nem más, mint Carrie Fisher is segédkezett.