Múlt héttől a mozikban Joe Berlinger filmje, melynek premierje kapcsán 9 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már a hazai mozikban is látható a hírhedt sorozatgyilkos, Ted Bundy életét feldolgozó Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány, melyben a kritikusok egybehangzó véleménye szerint Zac Efron pályafutása legjobb alakítását hozza.

1969. Ted (Zac Efron) őrjítően jóképű, okos, karizmatikus és gyengéd, az elővigyázatos, egyedülálló anya, Liz Kloepfer (Lily Collins) pedig képtelen ellenállni a férfi sármjának. Elképzelni sem tud ideálisabb pasit Tednél, és hamarosan fülig beleszeret. Ahogy telik az idő, úgy tűnik, a pár mesébe illően boldog életet él, de aztán ennek hirtelen vége szakad. Tedet letartóztatják, és könyörtelen gyilkosságokkal vádolják meg. Liz eleinte csak aggodalommal szemléli a történteket, aztán egyre jobban hatalmába keríti a paranoia, a bizonyítékok fényében pedig kénytelen lesz szembenézni a lehetőséggel, hogy álmai férfija valójában pszichopata.
Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány Ted Bundy, a történelem egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosának történetét meséli el.

A film rendezői székét Joe Berlinger foglalhatta el (Ideglelés 2., Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint John Malkovich, Zac Efron, Jim Parsons, Lily Collins, Haley Joel Osment, Kaya Scodelario és Grace Victoria Cox. A forgatókönyvet Elizabeth Kendall szerezte.

Íme 9 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A rajongók 2016-ban petíciót indítottak, hogy Zac Efron alakítsa a film főszerepét. Ted Bundy egykori ügyvédje is úgy ítélte, hogy valóban van hasonlóság a sorozatgyilkos és a színész vonásaiban.
  • A Metallica frontemberének, James Hetfieldnek ez az első filmszerepre.
  • Az alkotók a 2017-es Cannes-i Filmfesztiválon jelentették be, hogy Zac Efron főszereplésével filmet forgatnak a hírhedt sorozatgyilkos, Ted Bundy életéről.
  • A Netflix 9 millió dollárért szerezte meg a film amerikai forgalmazási jogait.
  • A film világpremierje 2019. január 26-án volt a Sundance Filmfesztiválon.
  • A filmet vegyesen fogadták a kritikusok. Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány 107 szemlézett cikk után 57 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon, bár az ítészek kivétel nélkül kiemelték Zac Efron remek alakítását.
  • Azért lett ilyen hosszú a film címe, mert a tárgyaláson Bundy tetteit a bíró az alábbi szavakkal illette "A bűnök átkozottul veszettek, sokkolóan gonoszak és hitványak voltak..."
  • Ted Bundy 30 ember meggyilkolását vállalta magára, de a valós szám akár még 100 felett is lehet.
  • A filmben szerepelni fog a Metallica frontembere, James Hetfield is. A hírek szerint Bob Hayward rendőrtiszt szerepében láthatjuk majd a zenészt.

Hazai premierdátum: 2019.05.23.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: