2019.02.20   szerző: Varga_Júlia   hozzászólások: 0

James Cameron jelenleg az Alita: A harc angyala című legutóbbi munkájának promotálásával foglalatoskodik – azon túl természetesen, hogy nagyon elfoglalt az Avatar 2-vel és a franchise további folytatásaival. Még összesen négy film készül majd a 2009-ben megjelent Avatar után, amely így is majdnem 11 év hosszú várakozásra kárhoztatta a rajongókat.

Avatar 2 - Sötét sztorit ígér James Cameron

A rendező szerint ez természetesen megéri: egyrészt viszonylag sok ideig tartott egyszerre megírni a további négy film történetét, másrészt Cameron ismét azon van, hogy megreformálja a filmipart, és egy teljesen újszerű látványvilágot nyújtson a nézőknek.

A 2. és a 3. rész forgatásának nagyja már le is zajlott: a felvételeket performance capture-val rögzítették, és a forgatás java víz alatt zajlott. Most érkezik majd a komoly utómunka, amely legalább egy évet fog majd igénybe venni – illetve az élőszereplős forgatás, amiről a rendező nincs túl nagy véleménnyel, sőt. Még bosszantja is, hogy az új-zélandi forgatás 5 hónapot elvesz majd az idejéből.

A történettel kapcsolatban annyit mesélt, amikor legutóbb mikrofonvégre tudták kapni, hogy van a forgatókönyvben egy 3 oldalas, nagyon intenzív veszekedés Jake és Neytiri között – de olyan igazi családi dráma, aminek igen sok köze van a filmek cselekményéhez. Mindezt a rendező 8 éves gyermekük szemszögéből meséli el, hogy még hatásosabb legyen az élmény.

Azt is elmondta, hogy már ismeri annyira Sam Worthingtont, hogy tudja, milyen nehézségeken kell Jake karakterét átvinnie – és azt ígéri, hogy nagyon nehéz út áll majd a férfi előtt.

A rendező tehát biztosított minket arról, hogy egy érzelmileg is ember próbáló történetfolyammal érkezik majd ismét a mozikba, ami nem nélkülözi majd a szenvedést és a harcokat.

Alig várjuk: az Avatar 2. része 2020 decemberében kerül majd a mozikba, azaz majdnem két év múlva. De, reméljük, megéri várni.