Az Az - 2. fejezet (It: Chapter Two, hazai bemutató: szeptember 5.) valószínűleg az év horrorszenzációja lesz.

Az első rész rémisztően nagy sikere után Andy Muschietti rendező nemcsak egy lehetőséggel, hanem egy kötelezettséggel is kénytelen szembenézni: Stephen King és a minőségi rémisztgetés híveinek felfokozott, borzongani vágyó várakozásával.

És a rendező azt ígéri, hogy a Vesztesek Klubjának tagjai felnőtt korukban is komolyan küzdelemre számíthatnak, amikor szembenéznek Pennywise-zal, a táncoló bohóccal. És ezt még azon az áron is eléri, hogy némiképp módosítania kellett hozzá az eredeti regény történetét.

– Az eredeti történet szelleméhez mindenképpen hűek maradtunk – nyilatkozta nemrég a rendező. – De az események alakulását itt-ott muszáj volt megváltoztatnunk. Így legalább azokat is meglepjük, akik ismerik a könyvet.

A felnőtt vesztesek kalandjai szinte valós időben bomlanak ki, szóval tennünk kellett eléjük néhány akadályt, össze kellett találkoztatnunk néhány történetszálat, hogy egy pillanatra se csökkenjen a feszültség. Remélem, a King-rajongók megbocsájtják. Stephen King nem haragudott miatta, az biztos.