A 4 legcsodálatosabb dolog, amit Keanu Reeves tett

Az már nem újkeletű hír, hogy Keanu Reeves Hollywood egyik legnépszerűbb figurája, amire nem is feltétlenül filmjeivel, mint inkább nagylelkűségével és segítőkészségével szolgált rá. A sztárról hosszú évek óta lehet újabb és újabb sztorikat hallani, amelyek mind azt bizonyítják, hogy egy nagyszerű ember. Mi most ezek közül szemezgetünk egy picit.

Kifizette a húga kezelését

Keanu Reevesnek bizonyosan nem kell attól tartania, hogy nem lesz mit a tejbe aprítania élete hátralévő részében, hiszen egyes becslések szerint nagyjából 275 millió font körüli vagyonnal rendelkezik. De ezt nem luxusvillákra és más sztárallűrök finanszírozására veri el, hanem segít belőle, ahol kell.

Amikor a húga, Kim egy évtizeden át leukémiával küzdött, ő állta a kezelési költségeket. Emellett a legnehezebb napokban végig a húga mellett maradt és ha kellett szorította a kezét.

Alapítvány a rákbetegek családjaiért

De a sztár nem csak a család kezelésére fordított pénzt, hanem másokéra is. 2009-ben létrehozott egy alapítványt is, ami a rákbeteg családokat támogat. És, hogy mi mutatja ebben az önzetlenséget? Hogy a sztár mindezt nem a hírnévért vagy elismerésért teszi, hiszen az alapítvány is anonim módon működik, vagyis nem adta hozzá a nevét.

Drága ajándékok a stábtagoknak

Bár mi a mozivásznon csak a színészeket látjuk, mindenki tudja, hogy egy-egy film elkészítésén akár több százan is dolgozhatnak. Olyan emberek, akiknek legfeljebb csak a nevét láthatjuk a stáblistában eldugva. Keanu Reeves viszont nap mint nap együtt dolgozik ezekkel az emberekkel, akik lényegében az ő munkáját segítik. És ő nem hálátlan ezért.

Egyes források szerint a Mátrix: Feltámadások kaszkadőrcsapatának saját Harley Davidson motorokat vásárolt ajándékba. A John Wick: 4. felvonás stábtagjai pedig méregdrága Rolex Submariner karórákat kaptak.

Teljesen hétköznapi ember

Bár sztár státuszához kétség sem férhet és abban is biztosak lehetünk, hogy lenne elég pénze, hogy magánrepülőn közlekedjen. Keanu Reeves viszont kerüli az ilyen dolgokat, ugyanúgy közlekedik, ahogy bárki más. Ha kell a metrón adja át a helyét egy nagy pakkal utazó nőnek, máskor együtt buszozik tovább a többi utassal, ha a repülőjük elromlott és máshol szállt le. De nemrégiben örömmel beállt fotózkodni egy lagzin is, ami épp ugyanabban a szállodában zajlott, ahol ő is megszállt.