Bruce Willis a ’80-as és ’90-es évek egyik legnagyobb akciósztárja volt. Eljutott azokba a magasságokba, ahol már szinte bármihez nyúlt, arannyá változott a kezei közt. Rengeteg nagyszerű filmben játszott, alakításai között akad nem egy igen emlékezetes. Ugyanakkor sajnos ő is azon sztárok közé tartozik, akik mára szinte a nullára redukálták a saját reputációjukat. Manapság sokkal több a botrányosan rossz filmje mint a jó, ráadásul sok olyan pletykát is hallani róla, hogy kiállhatatlan alak, akivel nem szeretnek együtt dolgozni Hollywoodban.

Nehéz lenne megmondani, hogy melyik az a film, ami után egyértelmű lejtmenetbe került Bruce Willis karrierje. Azt viszont ő maga sem titkolja, hogy van egy bizonyos filmje, ami az egész pályafutását negatív irányban befolyásolta. De nem találnád ki, hogy melyik az.

Bruce Willis még évekkel ezelőtt egy interjúban árulta el, hogy a Drágán add az életed! kis híján az egész színészi pályafutását tönkretette. Nem arról van szó, hogy rosszul játszott volna benne vagy arról, hogy a film rosszul teljesített volna a kasszáknál. Ellenkezőleg, a Drágán add az életed! egyértelműen Bruce Willis karrierjének beindítója és talán egyben csúcspontja is volt.

Ugyanakkor a színész elárult egy apró titkot: a forgatáson történt egy baleset, ami maradandó egészségkárosodást okozott neki, ez pedig egész életében megnehezítette a munkáját. Bruce Willis ugyanis az egyik fülére szinte teljesen megsüketült, amikor elsütöttek egy fegyvert a feje mellett. Ez pedig nagyon sokszor azt eredményezte, hogy a színész egyszerűen nem hallotta, ha hozzá beszélnek. Ami magyarázatot adhat néhány fura interjújára is, ahol nem egészen arra válaszolt, amit kérdeztek tőle…