Az Aquamanben több lesz a hányás, mint bármelyik szuperhős-filmben

Már alig kell pár hónapot az Aquamanre, és a stúdió mindent elkövet, hogy addig fenntartsa az érdeklődést. Ebben természetesen nagy segítség a hihetetlen fizikai adottságokkal megáldott főszereplő, Jason Momoa – de hát nem lehet csak rá bízni a kemény melót.

A Warner ezért nemrég egy forgatási kirándulást rendezett az általuk meghívott sajtósoknak, újságíróknak és bloggereknek, hogy bepillanthassanak a kulisszák mögé – amihez, tekintettel arra, hogy a film nagy része víz alatt játszódik és nagy százalékban CGI-világban ölt majd testet, igen sok képzelőerő kellhetett. A látogatáson a rendező, James Wan számos apró titkot és részletet árult el a készülő filmről, többek között például azt, hogy rengeteget fognak benne hányni.

Bizony, hányni – elvégre valahogy az atlantisziaknak el kell valahogy távolítaniuk a tüdejükből a vizet. Wan elég részletesen számolt be arról, ahogy a kreatív stábbal összerakták az atlantisziak hétköznapjait. Ennek egyik kulcskérdése az, hogy a víz alatt tartózkodó embereknek nincs levegő a tüdejükben, ezért sem eregetnek buborékokat, amikor beszélnek. Viszont a szárazföldön nincs szükségük arra, hogy a vízből nyerjék ki az oxigént, ezért meg kell tőle szabadulniuk – a szájukon keresztül. Amikor pedig visszatérnek a víz alá, ismét teleszívják a tüdejüket vízzel – akkor viszont eregetik a buborékokat rendesen.

A rendező ezzel arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a forgatáson aprólékos, részletes és komoly munka folyik – de arra sajnos még nem tudjuk a választ, hogy pontosan hány hányás lesz majd a filmben. Azt viszont már biztos, hogy jóval több, mint bármelyik másik képregény-filmben.

A kirándulás során a rendező arra is választ adott, hogy miért nem egyformák az atlantisziak – az alkotók ugyanis egy kasztrendszerrel bíró társadalmat álmodtak meg, amelyben a különböző kasztok máshogy fejlődtek ki – így, ha látunk majd egy atlantiszit, tudni fogjuk, hogy a társadalom mely fokán áll.

Hogy ezek az apró információk mennyire segítenek minket hozzá a filmélményhez, az majd decemberben kiderül.