Még júliusban lehetett először hallani az új Piszkos tánc előkészületeivel kapcsolatban, hogy az eredeti színész gárdából ismert arcok is felbukkannak majd a filmben.

Nem is kellett tehát sokáig várni a Lionsgate elnökének, Jon Feltheimer bejelentésére, hogy Jennifer Grey is visszatér a produkcióban. Azok számára, akik a mai napig rajongói a filmnek alighanem nem is lehetett volna ennél jobb hírrel megkoronázni a napot, bár egyelőre kérdéses, mikor kerülhet mozikba az új Dirty Dancing.

Az 1987-ben debütált eredeti film az 5 millió dolláros költségvetéssel szemben csaknem 218 millió dollárt hozott a konyhára mai napig a készítőknek, noha 2004-ben Havana Nights címmel megjelent folytatás közel sem tudta ezt a sikert megismételni.

A projekt élére egyébként az a  Jonathan Levine került, akinek neve a Warm Bodies című produkció kapcsán csenghet ismerősen a legtöbbeknek, a film forgatókönyvén pedig Mikki Daughtry és Tobias Iaconis párosa dolgozik.

“Ugyanazt a varázslatot hozza majd el az új film, amelyre a franchise rajongói oly régóta várnak, és amely cégünk egyik legsikeresebb megjelenésévé léptette elő az eredeti részt” - jegyezte meg a bejelentés során Feltheimer.