Az évtized akciófilmjét rebootolja Michael Bay a NetflixreA kép forrása: Paramount Pictures

Patrick Hughes rendezi, míg Michael Bay és az XYZ Films gyártja Gareth Evans 2011-es harcművészeti filmjének, A rajtaütés rebootját, amely a Torontói Filmfesztiválon elnyerte a Midnight Madness díjat.

Évek óta tartó találgatások után hollywoodi rebootot kap Gareth Evans harcművészeti akciófilmje, A rajtaütés a műfaj két nagyágyújával, Michael Bay-jel és Patrick Hughes-zal.

A Netflixre érkező film rendezői székét Hughes foglalhatja el, a produceri feladatokat Bay és az XYZ Films látja el.

A 2011-es torontói filmfesztiválon tartott világpremierjét követően A rajtatütés azonnal kult státuszra tett szert, a Sony Pictures Classics pedig a 2012-es Sundance előtt megszerezte a film észak-amerikai forgalmazásának jogait.

Az eredeti filmet 2014-ben követte A rajtaütés 2., amelyben a főszereplő egyszerre vette fel a harcot a rendőrségi korrupció és a bűnbandák ellen.

A Netflix rebootja Philadelphiában játszódik majd, melyben a Kábítószer-ellenes Hivatal néhány ügynöke megpróbálja levadászni egy helyi kartell vezetőjét.

"Hihetetlenül izgatottak vagyunk Patrick egyedi elképzelése miatt a filmmel kapcsolatban. Ez egy kifejezetten eredeti megközelítése az anyagnak, amely tisztelettel nyúl eredeti filmhez, ugyanakkor friss megközelítést és perspektívát hoz, amely saját irányt fog szabni az akciófilm műfajában" - áll a film producereinek közleményében.

A film egyelőre nem kapott premierdátumot.