Az Így neveld a sárkányod 3 lesz az utolsó rész

Cressida Cowell művein alapuló Így neveld a sárkányodat-franchise hatalmas sikert aratott első két részével világszerte, dollárok millióival gazdagítva az alkotókat – ám Dean DeBlois elmondása szerint a sorozat harmadik része, az Így neveld a sárkányodat 3. lesz a keserédes finálé.

A Torontói Filmfesztivál résztvevői már láthattak pár részt a készülő filmből, amely lezárja majd a főszereplő páros kalandjait, és amely a rendező szerint arról szól majd, hogyan tanul meg az ember elengedni – illetve mennyi bölcsesség rejlik az elengedésben.

A történet egy része egy rejtett, titkos világban játszódik, amely eddig rejtve maradt az emberi szem elől, és természetesen egy friss szerelmi szálat is szőttek a történetbe, hiszen végre Fogatlan is rátalál álmai asszonyára – a készítők szerint a búcsú könnyes lesz, de úgy gondolták, hogy így helyes elbúcsúzni a közönség által is megszeretett karakterektől.

A harmadik rész tehát egyúttal egy lezárás is lesz, amelyben minden eddigi szálat szépen elvarrnak, hogy nem maradjon nyitott kérdés. Minden eddigi titkot megtudunk majd a sárkányokról, az emberekről és a két faj viszonyáról – és arról, hogyan tudnak tovább békésen egymás mellett élni. Természetesen azután, hogy leszámolnak a mindkettejüket fenyegető gonosszal.

Hablatytól és Fogatlantól jövő februárban lehet majd elköszönni a mozikban is.