Margot Robbie (cikkünk galériájában) a Variety "Színészek a színészekről" (Actors on actors) című műsorában Cillian Murphyvel beszélgetett, mely során az is szóba került, hogy Charles Roven, az Oppenheimer producere megkérte őt, hogy változtassa meg a Barbie megjelenési dátumát, hogy ne ütközzön Christopher Nolan filmjével.

"Az egyik producerük, Chuck Roven hívott fel, mert már dolgoztunk együtt néhány más projekten" - mondta a színésznő. "És azt mondta: 'Szerintem el kéne halasztanotok a dátumotokat.' Én meg azt mondtam, 'Nem tesszük át a dátumot. Ha féltek ellenünk játszani, akkor tegyétek át a dátumotokat.' Erre ő: 'Nem tesszük át. Csak szerintem jobb lenne, ha ti tennétek. Erre én: 'Nem változtatunk!'".

Roven javaslata ellenére Robbie úgy döntött, hogy nem változtat, így végül nagy felhajtás közepette mindkét filmet egyszerre mutatták be.

Robbie vélte, hogy a két film egyidejű bemutatása, amelyeket olyan neves filmrendezők, Nolan és Greta Gerwig készítettek, izgalmas a közönség számára. Ez vezetett a nyár folyamán a Barbenheimer jelenséghez: a Barbie lett a Warner Bros. legnagyobb bevételt hozó filmje világszerte 1,4 milliárd dollárral, az Oppenheimer pedig a legnagyobb bevételt hozó életrajzi film 950 millió dollárral globálisan.

A Barbie december 15-től nézhető az HBO Maxon, míg az Oppenheimer holnap debütál a Telekom Filmpremier kínálatában.

77 Oppenheimer  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2024.03.21.)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»