Az új Ördögűző zsebre teszi az eredetit?

Az 1973-as Az ördögűző közmegegyezés szerint a világ egyik legjobb horrorfilmje, ezért vannak fanyalgók, akik nem sok reményt fűznek a készülő új produkcióhoz, amely az eredeti sztorit meséli el új felfogásban. 

Az előre elégedetlenkedők arra hivatkoznak, hogy a klasszikus mozi két folytatása jóval halványabbra sikeredett, nem is beszélve a különféle klónokról, amelyek a történet motívumait próbálták újrahasznosítani az elmúlt emberöltő során. Az is felháborodást keltett, hogy David Gordon Green rendező nem fogadta el, hogy William Friedkin legyen az új opusz executive producere, pedig ő rendezte az eredeti remekművet. (Green készítette nemrég az új Halloween-trilógiát, és nem zavarta el a három film közeléből a klasszikus Halloween /1978/ néhány alkotóját, élükön John Carpenter rendezővel.)    

A Deadline-nak a minap sikerült mikrofonvégre kapnia az új Ördögűző főszereplőjét, Leslie Odom Jr.-t, aki igyekszik csillapítani a kedélyeket. Az éppen készülő remake szerinte ijesztőbb lesz, mint az eredeti, és gondolati mélységben sem marad el mögötte, amennyiben szintén a megváltás, bűn és bűnhődés kérdéseit boncolgatja, de 21. századi megközelítésben

Az ördögűző várhatóan 2023. októberében debütál a hazai mozikban.

horror

A fiatal Regan testét megszállja az ördög. Édesanyja, Chris értetlenül áll a dolog előtt, és az orvosok segítségét kéri lánya gyógyításában, akik minden lehetséges... több»

UIP-Duna