Hamarosan megjelenik a Brooke Shields életét feldolgozó dokumentumfilm, a Pretty Baby, amely nagy visszhangot váltott ki Sundance Filmfesztiválon.

A színésznő nem csak a filmben, hanem a People magazinnak adott interjújában is beszélt arról, hogy a 20-as éveiben szexuálisan bántalmazta őt egy hollywoodi producer. “Hosszú időbe telt, mire feldolgoztam. Most sokkal dühösebb vagyok, mint amilyen akkor tudtam lenni. Ha félsz, akkor jogosan félsz. Ezek ijesztő helyzetek. Nem kell erőszakosnak lenniük ahhoz, hogy ijesztőek legyenek” - mondta a színésznő.

Shields elmondta, hogy a dokumentumfilmig soha nem állt a nyilvánosság elé azzal, hogy a múltjáról beszéljen, mivel azt gondolta, hogy nem hinne neki senki sem. “Az emberek akkoriban nem hitték el ezeket a történeteket. Azt hittem, soha többé nem fogok munkát kapni” - tette hozzá Shields.

A színésznő elmondta, hogy az eset nem sokkal azután történt, hogy végzett a Princeton Egyetemen, majd találkozót beszélt meg egy hollywoodi vezető producerrel, ami egy üzleti vacsorának indult.

“Azt hittem, filmes munkát kapok” - jegyezte meg a színésznő. A vacsora után az illető visszavitte őt a szállodai szobájába, ahol erőszakosan bánt vele. “Nem verekedtem. Egyszerűen lefagytam. Folyton azt mondogattam: 'Nem kellett volna ezt tennem. Miért mentem fel vele? Nem kellett volna meginnom azt az italt a vacsoránál” - tette hozzá a színésznő.

“A harc nem volt opció, ezért egyszerűen elhagytam a testem. Mintha nem is lennél ott, nem is történne meg” - mondta Shields.