Baltával kergette Marilyn Manson a Trónok harca sztárját

Egyre csak dagad Hollywood és a sztárvilág legújabb botránya Marilyn Manson körül. Az egyébként is polgárpukkasztó és gyakran obszcén, megbotránkoztató stílusáról ismert zenészt néhány hete vádolták meg többen is szexuális zaklatással és erőszakos viselkedéssel. Az azóta eltelt időszakban pedig egyre többen szólalnak meg, miszerint a zenész velük is erőszakosan viselkedett. És most itt a következő áldozat, Esmé Bianco.

A színésznő a legtöbbeknek a Trónok harca sorozatból lehet ismerős. Esmé Bianco 2005-ben még tiniként ismerkedett meg Marilyn Mansonnal, akiért saját bevallása szerint is rajongott. Kapcsolatuk hamar barátsággá erősödött és ez így is maradt egészen 2009-ig, amikor az első incidens történt.

Marilyn Manson felkérte, hogy szerepeljen az egyik videoklipjében, az „I want to kill you like they do in Movies”-ban. A forgatás viszont hamar rémálommá vált. A színésznő vallomása szerint a forgatáson el kellett játszania, hogy a férfinak van alárendelve, ám úgy érezte, hogy a zenész részéről a megalázó és erőszakos viselkedés valójában nem csak egy szerep volt. Emellett három napig nem viselhetett mást, csak fehérneműt, aludni nem lehetett, étel helyett pedig többször inkább kokainnal kínálták.

Két évvel később állítólag Marilyn Manson azzal kereste meg a színésznőt, hogy az költözzön hozzá Londonban. Hogy miért ment bele, azt nem tudni, de tény, hogy Esmé Bianco eleget tett a kérésnek, és közel két hónapig élt együtt a zenésszel. De persze ez is hamar rémálomba fordult.

Marilyn Manson nagyon szigorú szabályokat fektetett le arról, mikor mit viseljen, mikor alhat és mikor hagyhatja el a lakást. Megszabta, kikkel beszélhet, még a családjával is csak titokban tudta tartani a kapcsolatot. A színésznő úgy fogalmazott, valósággal börtönben érezte magát, miközben a férfi a korábbi ígéretével ellentétben nem maradt hűséges hozzá sem.

És, ha mindez még nem lett volna elég, a dolgok idővel egyre rosszabbá váltak: Marilyn Manson késsel sebesítette meg a lány oldalát, aki eddigre már amolyan túlélő módba kapcsolt. Nem szólt semmit, igyekezett észrevétlen maradni. Ám egy nap a dolgok odáig fajultak, hogy a zenész állítólag baltával kezdte kergetni a lakásban. Végül Esmé Bianco néhány héttel később szabályosan megszökött tőle, miközben a férfi aludt.

A színésznő évekig nem merte felvállalni, mi történt vele, de az, hogy több színésznő-társa is a nyilvánosság elé lépett, őt is erővel töltötte fel és immár nem rejtegeti többé a vele történteket.

Marilyn Manson és képviselete a botrány kirobbanása óta folyamatosan tagadják a vádakat, de azt egyelőre nem tudni, hogy az Esmé Bianco által közzétett esetekre reagáltak-e már hivatalosan.