Néhány hete megérkezett a Mátrix 4: Feltámadások az előzetese, amely alaposan felborzolta a kedélyeket, és persze máris jó néhány kérdés fel is merült a folytatással kapcsolatban.

Legalábbis egyelőre nem sikerült fogást találni az előzetesen, így elsősorban azok a kérdések fogalmazódtak meg sokakban, miként is lehetséges, hogy Neo és Trinity életben van, és hogy lehetséges, hogy Morpheus pedig halott...vagy legalábbis a fiatalabb énjét alakító Yahya Abdul-Mateen II-t láthattuk Laurence Fishburne helyett.

Már közvetlenül az eredeti Mátrix trilógia lezárása után felmerült a rajongók részéről az az elmélet, hogy hőseink valójában nem is ébredtek fel, csupán egy másik szimulációba kerültek. Mindez nem más, mint egy védelmi program része, amely érzékeli, ha valaki le akar csatlakozni a szimulációról, így az illető egy másik “szintre” kerül, ahol elhitetik vele, hogy ő maga nem más, mint a “kiválasztott”, számos kaland során pedig legyőzi a gépeket, persze utána megy tovább a szundi.

Mindez azt is megmagyarázhatja, hogy Neo miként volt képes szert tenni szuperképességekre a Mátrixon kívül is, a kiválasztott ennek értelmében csupán azért képes a vélt valóságban gépeket kiiktatni az elméjével, mert továbbra is egy szimulációban van.

Lehetséges, hogy a nyúl ürege még annál is mélyebb, mint azt a trilógia kapcsán gondoltuk, a fenti kérdésre pegi idén december 23-án fény derül majd.