Beperelték az Elk*rtuk alkotóit

A Medián közvélemény-kutató vezetője, Hann Endre a jó hírnévhez való jogának megsértése miatt beperelte az Elk*rtuk készítőit.

A 2006-os őszi események játéfilmes feldolgozását készítő Mega Film Kiadó Kft. 2021. október 21-én mutatta be az Elk*rtukat, melyet a közelmúltban a TV2 tűzött műsorra. A filmben szerepelt egy Endre nevű közvélemény kutató is, aki kvázi a film főgonosza, egy manipulátor volt, aki hamis közvélemény kutatásokkal a háttérből irányította az eseményeket. 

Ahhoz nem férhet kétség, hogy az Endre néven említett karaktert Hannról mintázták, aki úgy vélte, hogy az alkotók, beleértve film producerét, Kálomista Gábort, megsértették a jó hírnévhez való jogát. A közvélemény kutató a 24.hu információi szerint felajánlotta a peren kívüli megegyezést, mely 3 millió forintos sérelemdíjat és egy bocsánatkérést takart volna, a producer azonban nem élt ennek a lehetőségével.

A film 187 millió forintos bevételt termelt a mozis futása idején, és 133 ezer jegyet értékesítettek a vetítésekre.

35 Elk*rtuk  (2021)

dráma | krimi

Egy ambíciózus, de munkáltatója által elnyomott közvéleménykutató elhatározza, hogy fényt derít az igazságra, miután rájön, hogy főnöke egy roppant kényes hangfelvétel... több»