34% 513 szavazat
Elk*rtuk

Elk*rtuk

Elk*rtuk
Filmadatlap
49
Vélemények (49)
15
Szereplők (15)
5
Képek (5)
5
Videók (5)
4
Érdekességek (4)
Díjak
1
Filmkritika (1)
11
Cikkek (11)
3
Fórum (3)
Lejátszás

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

Egy ambíciózus, de munkáltatója által elnyomott közvéleménykutató elhatározza, hogy fényt derít az igazságra, miután rájön, hogy főnöke egy roppant kényes hangfelvétel kiszivárogtatásában vett részt.

A nő célja, hogy jobb pozíciót zsarolhasson ki magának, a nyomozásban pedig újságíróként… Több


Rendező: Keith English
Forgatókönyvíró: Bendi Balázs
Ország: Magyarország
Premier (HU): 2021.10.21.
Forgalmazó: MegaFilm
 
2024.03.15 OkosMajom Nézhetetlen

legújabb vélemény

Kálmán, Kálmán, talán nyúlkálmán?

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Mai magyar filmművészet! Propaganda, önámítás, részrehajlás, kamu Kossuth- és Széchenyi-díjak, hatalmas állami pénzek bértapsolóknak! Aranybulla, Most vagy soha! Semmit sem érnek, semmit sem adnak! A film? 15 perc után felgyújtottam a televíziót, és megtéptem magam! A turul madár szétrúgta a fészkét, és megette a kölykét!

1
 
2021.10.23 Emmersson

Nem vitás

Egy politikai propaganda, amire "művészfilm" besorolást kértek, csak elfogult lehet, vagyis inkorrekt.

14
 
2021.10.23 a-arnold Nézhetetlen

Lehetett volna akár jó is

Lehetett volna akár egy jó film is, ha hitelesen feldolgozzák a 2006-os eseményeket, úgy, ahogy valójában megtörténtek. Ehhez képest tele van hazugságokkal, valótlanságokkal ez a film, szó szerint történelemhamisítás az egész úgy, ahogy van. Szóval filmnek sem nevezném ezt a vackot, ez inkább egy másfél órás fideszes propagandaanyag.

14
 
2021.10.23 Caravaggio1978

Normális vélemény itt sosem lesz

Az a baj, hogy itt aki imádja a baloldalt, az mocskolni fogja a filmet, aki nem, az dobja rá a csillagokat. Amúgy a sok vaknak, aki nem is élt tizenöt évvel ezelőtt, fogalma sem lesz arról, pontosan mit vettek el az emberektől ezek. Fogalom hiányában nem lehet véleményt alkotni sajnos.

15
10
 
2021.10.30 Master

Valóságferdítés

A modern kori magyar történelem egyik legfelkavaróbb eseménysorozata zajlott 2006 őszén a szeptember 18-i TV ostrom és az október 23-i oszlatás két kiemelkedő tragédiájával. A téma éppen jelentősége okán érdemelne meg egy objektív, tárgyilagos filmfeldolgozást, ami nem az aktuálpolitika és a választási előkészületek nyomására készül, hanem igazi feltárás nyomán. Az Elk*rtuk sajnos nem ilyen produkció. Ki hiszi el például azt, hogy Dobrev Klára irányította az eseményeket azokon a bizonyos válságos éjszakákon? A film egyes jelenetei valóban jók, és átélhetőséget ad az egészhez a sok eredeti kép is, ugyanakkor dramaturgiailag felejthető a produkció, és a propagandafilm jellege egyértelmű mindvégig. Értékelésem max 20%.

8

A film 187 477 272 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 133 072 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

A film stáblistáján elfelejtették megemlíteni az ATV-t annak ellenére, hogy az előzetesben is látható Gyurcsány-interjú azon a csatornán volt 2006. szeptember 17-én a "Pont7" című műsorban.Szerző: Davlev

#2
 

Ez Magyarország első politikai összeesküvésről szóló filmje.Szerző: csd

#3
 

A film producere egy korábbi interjúban politikai összeesküvésre hivatkozott, amiért a filmet jóval kevesebb moziban vetítették, mint a Dűnét.Szerző: csd

#4
 
Értékelés: 3/10
(2021. 11. 01.)
Ezt bizony ki kell mondanunk. Az Elk*rtukat elk*rták és nem azért, mert nem tudtak volna jó filmet készíteni, hanem azért mert egy propaganda anyagot akartak kriminek álcázva eladni. Ez bizony 30 pont a 100 ból. A 30 pontot az operőtőri munkára, a színészi játékra és a történet alapjára kapják, de az is lehet, hogy ezzel túl kegyes voltam hozzájuk,... Több