Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
36%

Elk*rtuk (2021)

Elk*rtuk
Filmadatlap
 
15
Szereplők
41
Vélemények
5
Képek
5
Videók

Galéria (5)

Videók (5)

 
Davlev Nézhetetlen  2022. 05. 06.

legújabb vélemény

0
Csak a propaganda volt a lényeg, semmi más

Ha igazán a hitelességre törekedtek volna, akkor a szereplőkre is azt a ruhát adják, amit az esemény idején viseltek. Itt csak egy jelenetben kellet volna, de ott se sikerült. Pedig csak fel kellet volna menni a nava.hu-ra, beállítani az időpontot, és kikeresni a műsort, amit otthonról is meg tudtak volna nézni.

 
a-arnold Nézhetetlen  2021. 10. 23.

13
Lehetett volna akár jó is

Lehetett volna akár egy jó film is, ha hitelesen feldolgozzák a 2006-os eseményeket, úgy, ahogy valójában megtörténtek. Ehhez képest tele van hazugságokkal, valótlanságokkal ez a film, szó szerint történelemhamisítás az egész úgy, ahogy van. Szóval filmnek sem nevezném ezt a vackot, ez inkább egy másfél órás fideszes propagandaanyag.

 
Emmersson   2021. 10. 23.

12
Nem vitás

Egy politikai propaganda, amire "művészfilm" besorolást kértek, csak elfogult lehet, vagyis inkorrekt.

 
Master   2021. 10. 30.

7
Valóságferdítés

A modern kori magyar történelem egyik legfelkavaróbb eseménysorozata zajlott 2006 őszén a szeptember 18-i TV ostrom és az október 23-i oszlatás két kiemelkedő tragédiájával. A téma éppen jelentősége okán érdemelne meg egy objektív, tárgyilagos filmfeldolgozást, ami nem az aktuálpolitika és a választási előkészületek nyomására készül, hanem igazi feltárás nyomán. Az Elk*rtuk sajnos nem ilyen produkció. Ki hiszi el például azt, hogy Dobrev Klára irányította az eseményeket azokon a bizonyos válságos éjszakákon? A film egyes jelenetei valóban jók, és átélhetőséget ad az egészhez a sok eredeti kép is, ugyanakkor dramaturgiailag felejthető a produkció, és a propagandafilm jellege egyértelmű mindvégig. Értékelésem max 20%.

 
Scriptor   2021. 11. 28.

7
A másik politikai oldalt mutatja meg

Érdekes módon az, ahogyan a Fidesz megrendelte ezt a filmet, éppen saját magáról árul el sokat. Azt, ahogyan szerintük zajlottak azok a bizonyos napok a hatalom berkeiben. Vagyis pontosan így képzelték el, márpedig mindenki önmagából indul ki, vagyis... teljes kritika»

 
Caravaggio1978   2021. 10. 23.

6
Normális vélemény itt sosem lesz

Az a baj, hogy itt aki imádja a baloldalt, az mocskolni fogja a filmet, aki nem, az dobja rá a csillagokat. Amúgy a sok vaknak, aki nem is élt tizenöt évvel ezelőtt, fogalma sem lesz arról, pontosan mit vettek el az emberektől ezek. Fogalom hiányában nem lehet véleményt alkotni sajnos.

11
 
HungryJabba Nézhetetlen  2021. 10. 23.

11
Közpénztemető

Objektivitásmentes kormányzati moslék.

A film 187 477 272 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 133 072 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film stáblistáján elfelejtették megemlíteni az ATV-t annak ellenére, hogy az előzetesben is látható Gyurcsány-interjú azon a csatornán volt 2006. szeptember 17-én a "Pont7" című műsorban.

(Davlev )
 

Ez Magyarország első politikai összeesküvésről szóló filmje.

(csd)
 

A film producere egy korábbi interjúban politikai összeesküvésre hivatkozott, amiért a filmet jóval kevesebb moziban vetítették, mint a Dűnét.

(csd)
 
Ezt bizony ki kell mondanunk. Az Elk*rtukat elk*rták és nem azért, mert nem tudtak volna jó filmet készíteni, hanem azért mert egy propaganda anyagot akartak kriminek álcázva eladni. Ez bizony 30 pont a 100 ból. A 30 pontot az operőtőri munkára, a színészi játékra és a történet alapjára kapják, de az is lehet, hogy ezzel túl kegyes voltam hozzájuk, hiszen az utóbbi már adott volt. több»