Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
43%

Elk*rtuk (2021)

Elk*rtuk
Filmadatlap
 
15
Szereplők
30
Vélemények
5
Képek
5
Videók

Galéria (5)

Videók (5)

 
József389916   2022. 01. 05.

legújabb vélemény

0

Ha a sztorit és a színészi játékot nézem, akkor nem vészes a film. Az pedig, hogy hasznos propaganda lenne, azt mindenki el tudja dönteni a film végjátékából.

 
a-arnold Nézhetetlen  2021. 10. 23.

12
Lehetett volna akár jó is

Lehetett volna akár egy jó film is, ha hitelesen feldolgozzák a 2006-os eseményeket, úgy, ahogy valójában megtörténtek. Ehhez képest tele van hazugságokkal, valótlanságokkal ez a film, szó szerint történelemhamisítás az egész úgy, ahogy van. Szóval filmnek sem nevezném ezt a vackot, ez inkább egy másfél órás fideszes propagandaanyag.

 
Emmersson   2021. 10. 23.

11
Nem vitás

Egy politikai propaganda, amire "művészfilm" besorolást kértek, csak elfogult lehet, vagyis inkorrekt.

 
HungryJabba Nézhetetlen  2021. 10. 23.

10
Közpénztemető

Objektivitásmentes kormányzati moslék.

 
Scriptor   2021. 11. 28.

7
A másik politikai oldalt mutatja meg

Érdekes módon az, ahogyan a Fidesz megrendelte ezt a filmet, éppen saját magáról árul el sokat. Azt, ahogyan szerintük zajlottak azok a bizonyos napok a hatalom berkeiben. Vagyis pontosan így képzelték el, márpedig mindenki önmagából indul ki, vagyis... teljes kritika»

 
CriticalMaster   2021. 10. 30.

6
Valóságferdítés

A modern kori magyar történelem egyik legfelkavaróbb eseménysorozata zajlott 2006 őszén a szeptember 18-i TV ostrom és az október 23-i oszlatás két kiemelkedő tragédiájával. A téma éppen jelentősége okán érdemelne meg egy objektív, tárgyilagos filmfeldolgozást, ami nem az aktuálpolitika és a választási előkészületek nyomására készül, hanem igazi feltárás nyomán. Az Elk*rtuk sajnos nem ilyen produkció. Ki hiszi el például azt, hogy Dobrev Klára irányította az eseményeket azokon a bizonyos válságos éjszakákon? A film egyes jelenetei valóban jók, és átélhetőséget ad az egészhez a sok eredeti kép is, ugyanakkor dramaturgiailag felejthető a produkció, és a propagandafilm jellege egyértelmű mindvégig. Értékelésem max 20%.

 
tillk9 Nézhetetlen  2021. 10. 24.

7
Vajon megérte a 2 óra 5 perces játékidőt?

2006-ban én 12 éves voltam, és az öregemmel néztük a tv-ben az eseményeket, így valamelyest érdekelt a film. Beültem, mindennemű elfogultságot mellőzve. De ez a film bűzlik a propagandától, nem nehéz rájönni, mi fiktív és mi a valóság, és kb. fele-fele az. Nem azért ültem be, és fizettem ki a jegy árát, hogy korai visszajátszásokat nézzek, azt megtehetem online is.

A film 187 477 272 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 133 072 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez Magyarország első politikai összeesküvésről szóló filmje.

(csd)
 

A film producere egy korábbi interjúban politikai összeesküvésre hivatkozott, amiért a filmet jóval kevesebb moziban vetítették, mint a Dűnét.

(csd)
 
Ezt bizony ki kell mondanunk. Az Elk*rtukat elk*rták és nem azért, mert nem tudtak volna jó filmet készíteni, hanem azért mert egy propaganda anyagot akartak kriminek álcázva eladni. Ez bizony 30 pont a 100 ból. A 30 pontot az operőtőri munkára, a színészi játékra és a történet alapjára kapják, de az is lehet, hogy ezzel túl kegyes voltam hozzájuk, hiszen az utóbbi már adott volt. több»