A Ponyvaregény! azon kultmozik közé tartozik, amiket a rajongók imádnak másodpercről másodpercre kielemezni és apró darabjaira szedve akár rejtett utalásokat és üzeneteket belelátni. És persze mindig találnak valamit, amire rá lehet fogni, hogy ez bizony egy titkos üzenet, ami ugyan nem száll a széllel, de ott van, csak észre kell venni. Az egyik ilyen titkos üzenet Vincent Vegához és a budikhoz kötődik.

A Ponyvaregény története több egymástól látszólag különálló, de valójában nagyon is összefüggő eseménysort mesél el, amelyek középpontjában egy gengszter, annak két bérgyilkosa és néhány korábbi üzletfele áll. De az egész filmet igazán Vincent Vega és Jules Winnfield párosa viszi el a hátán, akiket John Travolta és Samuel L. Jackson alakított zseniálisan.

A rajongóknak pedig feltűnt, hogy Vincent meglehetősen sokszor megy ki a mosdóba. És az is feltűnt, hogy ilyenkor mindig történt valami rossz. Amikor kiment Mia és Marsellus otthonában, akkor Mia megtalálta a kabátja zsebében a heroint, amit gyorsan be is tolt, és szépen túl is adagolta vele magát.

De Vincent kiment a mosdóba az étteremben is, ami alatt Tökfej és Nyuszimuszi megpróbálják kirabolni azt, de majdnem az életükbe kerül. Vincent szintén kénytelen könnyíteni magán Butch otthonában, ám ekkor az egykori boxoló megszerzi a fegyverét és szitává lövi vele.

Szintén ide köthető az is – bár itt speciel nem Vincent ment ki a mosdóba –, amikor ellátogatnak Bretthez egy ellopott táskáért. Itt ugyanis a mosdóban Brett egyik társa lapul, aki miután Brettet megölik, kiront, hogy bosszút álljon, de minden lövése mellé megy. És így végül ő hal meg.

Szóval elmondható, hogy Vincent és a WC között elég baljós kapcsolat van a filmben, avagy akárhányszor kimegy könnyíteni magán, annyiszor valami rossz dolog történik körülötte. De a rajongókat azt is meg tudták magyarázni, hogy miért is kell neki úton-útfélen WC-re járnia.

Mivel Vincent súlyos heroinfüggő. A heroinhasználat pedig olykor székrekedéssel jár, ami máris megmagyarázza, miért használt ki lényegében minden adandó alkalmat (és miért tartott néha olyan soká), hogy kimenjen.