Christopher Nolan neve manapság a legjobban csengők közé tartozik Hollywoodban, de még így is könnyen lehet, hogy a rendező következő filmje hatalmas bukás lesz. No, nem azért, mert a Tenet ne ígérkezne jó kém-kriminek, hanem azért, mert alig-alig fognak beülni rá a nézők a mozikban.

A Tenet ugyanis jelen állás szerint tartani fogja a július közepére belőtt premierdátumát. Az olyan moziláncok, mint az AMC vagy a Cinemark eddigre szeretné újra megnyitni kapuit a moziba járó közönség előtt, csakhogy ennek nagyon komoly előírásai lesznek. A vetítésre kerülő filmeket csak meghatározott ideig lehet játszani, a vetítésekre pedig jelentős korlátozásokkal lehet csak nézőket fogadni. Érthető, hiszen júliusra aligha tudhatjuk majd még a hátunk mögött a koronavírust, ezért a közösségi távolságtartás írott és íratlan szabályainak betartatása kulcsfontosságú lesz.

Egyelőre ezek a szigorítások és korlátozások még kidolgozás alatt állnak, és könnyen lehet, hogy Christopher Nolan mozija, a Tenet és az őt egyetlen héttel követő Mulan lehetnek majd a kísérleti egerek. E filmeken tesztelhetik le a mozik, hogy mennyire válnak be a megkötések. Vagyis mind a Tenet, mind a Mulan jó eséllyel alig-alig fognak hozni valamit a konyhára, cserébe viszont megalapozhatják a mozik újranyitását. Kezdetben csak nagyon óvatosan, később viszont már biztosabb működéssel.

A Tenet egyébként egy valóban ígéretes kémsztori, amelynek fontosabb szerepeiben olyan színészeket láthatunk majd, mint Michael Caine, Kenneth Branagh, Robert Pattinson vagy John David Washington. A történet egy brit titkosügynökről szól, aki a harmadik világháború küszöbén azért küzd, hogy megakadályozza a bizonyosan a világ pusztulását jelentő konfliktus kirobbanását.