Hosszú-hosszú éveket kellett várni arra, hogy végre összerakják a Queen-filmet – nem csoda, ha nagy várakozások övezik. A Fox nemrég bemutatta a filmet a kritikusoknak, akik természetesen rögtön a film utám meg is osztották tapasztalataikat az internet népével.

A Twitteren már számos véleményt és bejegyzést találni a Bohém rapszódiaval kapcsolatban, amik előrevetítik, hogy milyen élményre számíthatnak a moziba látogatók – és bár nem egyértelműen pozitívak a reakciók, az kiderül, hogy a főszereplő Rami Malek jó eséllyel indul az Oscarért jövőre. Mert az ő alakítását még az is dicsérte, aki amúgy nem dobta hanyatt magát a filmtől.

Egyesek kritikaként fogalmazták meg, hogy a film olyan, mint ez megfilmesített Wikipedia-oldal, annyira hűen és pontról pontra követi a Queen zenekar megalakulásának körülményeit és eseményeit – ám ez nem feltétlenül gond, ha egy sztori van olyan jó, mint mondjuk a Queen indulásának és befutásának eseményei.

Volt olyan vélemény is, ami szerint a film nem maradt talpon Csillag születikkel szemben, de még ez a tweet is dicsérte Malek alakítását. Viszont a néhány negatív kommenten túl sok a pozitív, rajongó vélemény, amik szerint a film remek, érzelmes, jók az alakítások és grandiózus a megvalósítás, és koncertfilmnek is prímán beillik.

Az első kritikák szerint a film tehát valahol az elmegy és a fantasztikus között mozog, és ez azért abból a szempontból jó hír, hogy olyan vélemény még nem érkezett, ami a sárba tiporja a filmet. De ezt, természetesen, minden nézőnek saját magának kell eldöntenie.