Ha minden a tervek szerint alakul, akkor egy hónap múlva debütál a mozikban Sandra Bullock új kalandfilmje, Az elveszett város. De egy fesztiválon néhány kritikus már volt olyan szerencsés, hogy megnézhette a filmet és véleményt formálhatott.

Az elveszett város egy népszerű írónőről szól, aki kalandregényeket ír mindig ugyanazzal a szívdöglesztő főhőssel, akit egy modell barátjáról mintázott. Egyik regényében egy mesés kincseket rejtő elveszett városról ír, ami felkelti egy őrült gazdag fazon érdeklődését. Elrabolja az írónőt és arra kényszeríti, hogy valóban megkeresse az elveszett várost. A modell pedig útnak indul, hogy megmentse őt.

Bár már a sztoriról is üvölt, hogy egy limonádé moziról van szó, az első kritikák kifejezetten pozitívak. A legtöbb kritikus úgy ír a filmről, mint könnyed kétórás kikapcsolódásról, menekülésről a hétköznapok gondjai elől. Senki se számítson mélyen szántó gondolatokra vagy Oscar-díjas alkotásra, de helyette kapnak remek poénokat és kimondottan jó színészi alakításokat.

Utóbbi terén mindenki egyetért abban, hogy a show-t egyértelműen Brad Pitt viszi el a filmben. Ez már csak azért is érdekes, mert csupán egy apróbb szerepet kapott, amit alig három-négy nap alatt le is tudott a forgatáson. De abban a néhány percben, amit láthatjuk a filmben, simán túlszárnyalta színésztársait.

Pedig nem akármilyen szereplőgárdát vonultat fel Adam Nee és Aaron Nee rendezők filmje. Sandra Bullock és Brad Pitt mellett a két legfontosabb szerepet Daniel Radcliffe és Channing Tatum alakítja, akik hozzák a tőlük megszokott játékot.