1968 óta uralják a bolygót a majmok, legalábbis a mozikban. Azt talán kevesebben tudják, hogy A majmok bolygója franchise eredetileg egy francia író regényén alapul. Azt viszont már biztosan sokkal többen, hogy a 2000-es években először egy remake-t, majd az elmúlt közel tíz évben egy teljes rebootot is kapott a széria. Most lehet, hogy megint újrakezdik.

Az eredeti moziban még Charlton Heston volt a főszereplő, ez a vonal egészen öt epizódik folytatódott a ’70-es években. Hogy aztán közel három évtizedig teljesen a háttérbe szoruljanak a majmok. 2001-ben jött ugyan egy remake az eredeti moziról Mark Wahlberg főszereplésével, de ezt nem követték folytatások. Végül 2011-ben teljesen új alapokra helyezték a történetet, ez a széria eddig három epizódot ért meg.

Most viszont új hírek érkeztek a Disney háza tájáról, akiknek komoly tervei vannak a franchise-zal. Azt egyelőre nem tudni, hogy ismét rebootolni akarják-e vagy inkább a Rupert Wyatt által indított, majd az utóbbi két epizódra már Matt Reevest a rendezői székben tudó legutóbbi történetet vinnék-e tovább. Az viszont biztosnak tűnik, hogy a rendezéssel Wes Ballt bíznák meg. Azért nem Matt Reeves rendezheti a következő A majmok bolygója filmet – dacára annak, hogy a legutóbbi szép sikert aratott mind a kritikusok, mind a rajongók előtt –, mert ő jelenleg minden figyelmét a Batman forgatásának szenteli.

Wes Ball eddig leginkább Az útvesztő trilógiával tette le a névjegyét, jelenleg pedig a Mouse Guard mozi előkészületeit felügyeli. Azt nem tudni, hogy a most érkezett felkérés ezt a projektet miként érinti. Ahogyan arról sincsenek még hírek, hogy mikor kerülhet a mozikba az új film.