BRÉKING: Robert Pattinson az új Batman!A kép forrása: MovieWeb

A Warner meghozta a döntést, Robert Pattinson lép Christian Bale és Ben Affleck nyomdokaiba, Nicolas Hoult hoppon maradt.

A két esélyes közül végül Robert Pattinsonra esett a Warner Bros. választása, így most bár biztos, hogy ő ölti magára Denevérember jelmezét a következő Batman-szólófilmben.

Amikor múlt héten felmerült a hír, hogy Pattinson is esélyes a szerepre, a karakter rajongói azonnal petíciót indítottak, hogy ezzel próbálják meg meggátolni a színész szerződtetését. Pattinson első blikkre valóban ellentmondásos választásnak tűnhet, ugyanis a színészt sokan még mindig a pályáját indító Alkonyat filmek vámpírjával azonosítják, miközben megfeledkeznek arról, hogy az elmúlt közel tíz évben csak kevésbé hájpolt, de komoly alakításokat igénylő produkcióban játszott, melyek gyakorlatilag egytől egyig kritikai sikernek örvendtek.

Ha pedig az ellentmondásos szerződetéseknél járunk, érdemes felidéznünk, hogy mi akkor, amikor egy fiatal szőke, romantikus filmeken edződött színész kapta meg minden idők legikonikusabb gonosztevőjének szerepét. Rémlik az eset? Heath Ledger és a Warner annak idején kapott hideget-meleget, de Ledger olyan Joke-alakítást hozott A sötét lovagban, melyről jó eséllyel generációk múlva is ódákat fognak zengeni.

Az eredeti tervek szerint Ben Affleck játszotta volna a Batman főszerepét, sőt, a rendezést is magára vállalta, de végül minden formában kihátrált a produkció mögül, melynek direktori székét A majmok bolygója sztárrendezője, Matt Reeves kapta. A projekt koncepciója ekkor változott meg gyökeresen, a Warner fiatalabb Denevérbemert szeretett volna, és inkább a karakter nyomozós, detektív oldalára helyezték a hangsúlyt. A DC moziverzumától teljesen különálló produkció időközben premierdátumot is kapott, a hazai bemutató 2021. június végén lesz esedékes.

Természetesen addig sem leszünk híján DC-képregény adaptációnak, ugyanis a Joaquin Phoenix főszereplésével készülő Joker szólófilm idén nyáron debütál, akárcsak Pattison legújabb filmje, a Csillagon határán, melyet a Christopher Nolan rendezésében bemutatásra kerülő Tenet követ majd a színész filmográfiájában 2020-ban.